27 / 04 / 2024

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

Küresel piyasalarda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. ABD’de dünya teknolojisinin üssü olarak bilinen Silikon Vadisi'nin en önemli finans kurumlarından olan "Silicon Valley Bank" iflas etti. İflas haberiyle altın fiyatları yükselişe geçti.



ABD’de Silikon Vadisi’nin önde gelen bankalarından Silicon Valley Bank’ın iflas ettiği haberi küresel piyasalarda adeta bomba etkisi yarattı.

Küresel piyasalarda iflas paniği! Borsalar tepetakla, altın fiyatları uçtu!

ABD’de Silicon Valley Bank’in iflasının duyulması küresel piyasalarda büyük sarsıntıya neden oldu. Haberin duyulmasının ardından hisse senetleri sert değer kayıpları yaşadı. Diğer yandan altın fiyatlarında ise yükseliş başladı. Yaşanan panik havasıyla banka müşterileri iki günde 42 milyar dolarlık mevduat çekerken, bankanın geçici süreyle kapatıldığı açıklandı.

Piyasalarda adeta deprem yaşatan Silikon Vadisi Bankası’na gelişmelerin ardından kayyum atandığı açıklanırken bu iflas, 2008 küresel finansal krizinden beri, ABD'de en büyük banka iflaslarından biri olarak kayıtlara geçti.

BORSALARDA DEPREM!

Bankanın iflasının etkisi özellikle New York Borsası’nda büyük kayıplara neden oldu. S&P 500 endeksinde haftalık kayıp yüzde 4,5’e ulaştı. Dünkü kapanışta Dow Jones endeksi 340 puanın üzerinde değer kaybederek, yüzde 1,07 azalışla 31.909,64 puana geriledi. İflas haberiyle birlikte S&P 500 endeksi yüzde 1,44 gerileyerek 3.861,73 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 1,76 kayıpla 11.138,89 puana geriledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön