18 / 05 / 2024

küresel ticaret nedir

küresel ticaret nedir

Küresel ticaret büyümesinin 2020’de kısıtlı toparlanmayla yüzde 2,3, 2021’de ise yüzde 3,2 seviyesine çıkması bekleniyor.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

BM'den merkez bankalarına çağrı: Resesyona ve küresel krize neden olacak!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası gibi gelişmiş ülkelerdeki merkez bankalarının faizleri artırmaya devam etmesinin küresel ekonomiyi resesyona ve ardından uzun soluklu bir durgunluğa itme riski taşıdığını bildirdi.

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te 100  bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hannarici tarafından kuruldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi küresel pazara hızlı dönüş yaptı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Haziran 2020 sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat malzemeleri sanayisi artan ihracatıyla küresel pazara hızlı bir dönüş yaptı.

Küresel ticaret yüzde 3 azaldı!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, küresel ticaretin Kovid-19 salgınının etkisiyle yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 azaldığını bildirdi.

Küresel ticaret 2020’de yüzde 2,3 büyüyecek!

Küresel ticaret büyümesinin 2020’de kısıtlı toparlanmayla yüzde 2,3, 2021’de ise yüzde 3,2 seviyesine çıkması bekleniyor.

Yeni havalimanı Türkiye'yi küresel ticarette geleceğe uçuracak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yarın ilk fazı hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şekib Avdagiç, yeni havalimanı Türkiye'yi küresel ticarette geleceğe uçuracak dedi.

Küresel Yapı Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Yapı Teknik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İdris Hannarıcı tarafından 200 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Küresel Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Gayrimenkul İnşaat Taahhüt Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erol Eryıldız ve Levent Arısüt ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 22 Haziran'da Bahçelievler'de kuruldu.

Köy imarı nedir?

Bir arsanın yapılanma koşulları imar çalışmaları ile belirleniyor. Yapılan çalışmalara göre arsalar, konut imarlı, ticaret ve turizm imarlı olabiliyor. Peki, köy imarı nedir?

GCM Küresel Gayrimenkul Taahhüt Yönetim Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

GCM Küresel Gayrimenkul Taahhüt Yönetim Hizmetleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, İbrahim Halil Genç Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Selim Kaya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 50 bin TL sermaye ile 14 Nisan'da Esenyurt'ta kuruldu.

Gamatom Radyasyon Ölçüm Sistemleri ve Nükleer Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gamatom Radyasyon Ölçüm Sistemleri ve Nükleer Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 Şubat 2015'te 10 bin TL sermaye ile, Avcılar'da, Baki Akkuş, Yeşim Öktem, Özgür Aytan, Kahraman Kalyoncu ortaklığında kuruldu.

Özel Artuç Yapı İnşaat Mimarlık Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özel Artuç Yapı İnşaat Mimarlık Taşımacılık ve Ticaret Limited Şirketi 9 Şubat 2015'te 10 bin TL sermaye ile, Pendik'te, Adem Artuç, Ahmet Özel Müdürlüğü'nde kuruldu.

küresel ticaret nedir Haberi

küresel ticaret nedir

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından hazırlanan Dünya Ekonomik Durumu ve 2020 Beklentileri Raporu'na göre, küresel ticaret büyümesinin 2020’de kısıtlı toparlanmayla yüzde 2,3, 2021’de ise yüzde 3,2 seviyesine çıkması bekleniyor.

AA muhabirinin rapordan derlediği bilgilere göre, uzun süren ticaret gerilimleri ve yavaşlayan ekonomik faaliyetler küresel ticarette düşüşe neden oldu. Raporda geçen yıl boyunca, küresel ticaret gerilimlerinin daha yaygın hale geldiği, Çin ve ABD'nin ötesine geçerek daha fazla ülke ve ürün grubunu kapsayacak şekilde genişlediği de belirtildi.

Küresel ticaret gerilimlerinin kaynakları arasında, Brexit ile ilgili ticaret belirsizliği, çeşitli ülkelerin Hint tarifelerine karşı şikayetleri, Avrupa Birliği ve ABD arasındaki karşılıklı korumacılık iddiaları ve Kore Cumhuriyeti ile Japonya arasındaki ticaret anlaşmazlığı gösterildi.

Ticaret gerginliklerinin arttıkça küresel tedarik zincirlerinde aksamaların olduğuna dair işaretlerin oluştuğuna...