04 / 05 / 2024

Kurşunlu Manastırı yıkılmak üzere

Kurşunlu Manastırı yıkılmak üzere

Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi'nde yer alan 900 yıllık Kurşunlu Manastırı'nın tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi.

Dünya devinden büyük hamle! Neredeyse ikiye katladı

Dünyanın en büyük batarya imalatçısı olan CATL (Contemporary Amperex Technology Co. Limited), enerji yoğunluğunda büyük bir hamle yaptığını ilan etti. Yeni batarya, otomobillerin haricinde havacılık için de çok önem arz ediyor.

Depremin vurduğu Hatay'da en ağır yıkım Antakya'da!

Kahramanmaraş ve Defne merkezli olarak meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da 13 bin 517 yıkık, 8 bin 162 acil yıkılması gereken ve 67 bin 346 ağır hasarlı bina olduğu belirlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda şoför alımı yapacak! İlkokul mezunu olmanız yeterli! Son gün 2 Nisan!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığınca İŞKUR resmi internet sitesinde yayımlanan ilan doğrultusunda en az ilkokul mezunu 100 şoför alımı gerçekleştirileceği öğrenildi. Başvuracak adaylarda aranan başvuru koşulları ve detaylar da belli oldu. Peki, son başvuru tarihi ne zaman, başvuru şartları neler

Deprem uzmanı Ahmet Ercan peş peşe sıraladı: Burada büyük depremler yaşanabilir! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde ağır yıkıma sebep olan depremlerden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıklamalar yaparak uyarılarda bulundu. Ercan "Burada büyük depremler yaşanabilir" dedi. İşte ayrıntılar... 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaşları bir hesaplandı pir hesaplandı! Maaşlarda büyük deprem! 4 aylık zamma hemen göz atın

Milyonlarca emekli tarafından merak edilen ve araştırılan emekli maaş zammı, Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden gündeme geldi. SSK, BağKur, Emekli Sandığı maaşları bir hesaplandı pir hesaplandı! Maaşlarda büyük deprem! 4 aylık zamma hemen göz atın...

SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşları bir bir şekillendi! Emekli zam tablosunda büyük deprem! Hemen göz atın!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan SSK, BağKur, Emekli Sandığı emekli maaşları bir bir şekillendi! Emekli zam tablosunda büyük deprem yaşanıyor. Hemen göz atın...

Doları bilen adam Remzi Özdemir'den korkutan açıklama! Adım adım kur krizi geliyor! Büyük kayıp olacak

Doları bilen, ünlü ekonomist Remzi Özdemir'den korkutan dolar açıklaması geldi. ''Türkiye kur krizine doğru sürüklenecek'' diyen Özdemir, büyük kayıpların olacağına dikkat çekti. Ayrıntılar haberimizde...

İngiltere'de gençler kira ödeyemiyor! Yıkılmak üzere olan evlerden yaşıyorlar!

İngiltere'de kira ödemekte zorlanan 30 yaş altı gençlerin sayısı artıyor. Yıkılmak üzere olan evlerde yaşıyorlar!

Karadeniz'de akıllara durgunluk veren yıkım! Kepçe operatörü yanlış adrese gidip yanlış evi yıktı

Samsun'da yaşanan bir yıkım duyanları şaşkına çevirdi. Kepçe operatörü yıkım için gittiği evin adresini yanlış yazınca başka birinin evini yıktı. Olay ortaya çıkınca müteahhit hemen olay yerine gitti ama iş işten çoktan geçmişti.

İnşaat sektörüne kötü haber! Çimento fiyatlarına ikinci zam sinyali!

Çimento fiyatlarına geçtiğimiz hafta gelen zamlar Bakanlık kararı ile askıya alınmıştı. Pazartesi günü ise zamlar fiyatlara yansıtılırken inşaat sektörü yıkıma uğradı. Sektörden gelen bilgilere göre bayramdan sonra çimento fiyatlarına bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Kahramanmaraş'ta hazine arazisine inşa edilen ev ve ahır yıkıldı!

Kahramanmaraş’ta hayvancılık faaliyetinde bulunan Sümbül Ailesi’nin konut ve ahırları hazine arazisinde inşa edildikleri sebebiyle yıkıldı. 

Ankara'daki Cebeci Stadı'nın yıkılma planlarına tepki!

Ankara'da yer alan Cebeci Stadı'nın yıkılması planlanıyor. Vatandaşlar, yıkılmak istenen stat için tepki gösterdi. 

Afyonkarahisar'daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Afyonkarahisar'da Atatürk ve Mehmetçiğin karargahı olarak kullanılan konak bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Kurşunlu Manastırı yıkılmak üzere Haberi

Kurşunlu Manastırı yıkılmak üzere


Kuşadası’nın Davutlar Mahallesi'nde yer alan 900 yıllık Kurşunlu Manastırı'nın tamamen yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddia edildi. 


Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Bizans Sanatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Mercangöz ile Kurşunlu Manastarı'nda incelemelerde bulunduklarını belirtti. 


Sürücü, uzun yıllardır bakımsız durumdaki tarihi yapının üzerinde biten kızılçamların, zaman içerisinde büyüyerek manastırın yapısına zarar vermeye başladığına işaret etti.


Sürücü, "Tarihi manastır yapısını ayakta tutan payelerden birisi tamamen yıkılmıştır, her an çökme ihtimali de bulunmaktadır" ifadesini kullandı. 


-Ziyaretçiler tehlike altında uyarısı 


Sürücü, manastırın bölgeye gelen turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştığını ve turlar düzenlendiğini, bu nedenle can güvenliği açısından da tehdit oluşturduğunu kaydetti. Sürücü, tarihi eserdeki iyileştirmeler yapılıncaya kadar etrafının bir çitle...