04 / 05 / 2024

Kurtboğazı Barajı

Kurtboğazı Barajı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurtboğazı Barajı ve Çevresini Rekreasyon Alanı Olarak Yeniden Düzenledi

İBB'den İstanbul’da iki baraj için kritik karar! Hangi iki barajdan su alınmayacak?

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesinden dolayı İBB, Büyükçekmece Barajı’ndan su alınmaması, Terkos Barajı’ndan ise yüzde 50 daha az su alınarak sistemin işletilmesine karar verildi.

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

Dereboğazı İçme Suyu Tüneli'nde ışık göründü!

Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasındaki 320 metrelik tünel tamamlandı. 320 metrelik tünellin tamamlanması dolayısıyla tünel çıkışı kurdele kesildi ve kazasız belasız inşaatın tamamlanması için kurban kesildi.

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum ne?

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışmasını yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Milletvekili Celil Göçer yapılacak olan barajla Zile arıtılmış suya kavuşacak dedi.

Zile Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda tünel çalışmaları başladı!

Zile'nin içme suyunu karşılayacak olan Zile Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor. Baraj çalışmasında 350 metre uzunluğundaki tünel çalışmasında şuana kadar 200 metrelik tünel kazıldı.

İstanbul baraj doluluk oranı 10 Haziran 2015!

Kente su sağlayan barajlardaki su seviyesi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 220'den fazla artarak 90,05 oldu. En az su seviyesine sahip baraj, yüzde 50,33 ile Istrancalar.

Ankara barajlarının doluluk oranı! 4 Mart 2015

Başkent Ankara'daki barajlardan Elmadağ yüzde 84, Kurtboğazı yüzde 34, Kavşakkaya 58, Eğrekkaya 50, Çamlıdere 29, Akyar 55 ve Çubuk yüzde 25 oranında doluluğa sahip bulunuyor.

Üç Boğaz Barajı toplam 800 milyar kilovatsaat elektrik üretti!

Dünyanın en büyük hidroelektrik projesi olan Çin'deki "Üç Boğaz Barajı"nın 2003'te hizmete girmesinden bu yana 800 milyar kilovatsaat elektrik ürettiği bildirildi. Bu elektrik ülkenin geçen yıl tükettiği toplam elektriğin yüzde 15'i olarak belirlendi...

Çin'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Çin'in doğusundaki Hubey eyaletinin Zıgui kasabasında 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. "Üç Boğaz Barajının" depremden etkilenmediği, su seviyesinin normal olduğu ve baraj etrafında heyelan görülmediği kaydedildi.

Kurtboğazı Barajı etrafı rekreasyon alanı olarak düzenlendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kurtboğazı Barajı ve Çevresini Rekreasyon Alanı Olarak Yeniden Düzenledi

Boğaz'a teleferik, Haliç'e köprü yapılması planlanıyor!

Herkes Başbakan Erdoğan'ın 'çılgın projesi' ile ilgili tahmin yürütürken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 4.1 milyar liralık yatırım bütçesiyle yeni projelere hazırlanıyor. Boğaz'a teleferik, Haliç'e köprü, Ümraniye'ye metro planlanıyor

Boğaz suyu Sütlüce Mevkii'nde Haliç ile buluşacak!

Kağıthane Deresi 'nden 10 km yolculukla Boğaziçi 'ne ulaşacak Boğaz suyu Sütlüce Mevki 'inde Haliç ile buluşacak. Son 60 metre için çalışan İSKİ, haziran ayında Boğaz 'dan Haliç 'e su pompalayacak

Doğan Kasadolu'nun Boğaz'daki lüks evine kaçak şoku

Alarko Holding'e bağlı bir şirketten aldığı Boğaz'daki dairesinin kaçak olduğunu öğrenen işadamı Doğan Kasadolu, 3.5 milyon euro'luk tazminat davası açtı

Kurtboğazı Barajı Haberi

Kurtboğazı Barajı



Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Akgül: “Kurtboğazı Barajı Rekreasyon Alanı,  Başkentlilerin Nefes Alabileceği, Spor  ve Piknik Yapabileceği Bir Cazibe Alanı Haline Geldi”


Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir yanında yaygınlaştırdığı rekreasyon alanı ve parklara her geçen gün bir yenisini daha eklerken, mevcutların da bakım ve onarımlarını gerçekleştirip yeniden düzenleyerek, Başkentlilerin hizmetine sunuyor.


Son yıllarda Başkent’e çok sayıda rekreasyon alanı ve park kazandıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kurtboğazı Barajı ve çevresini de yeniden düzenledi.   


Baraj çevresinde ihtiyaca yönelik düzenlemeler yaptıklarını, yeni piknik alanları oluşturduklarını, eski yolları küçük küp taşlarıyla  estetik olarak döşediklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, “Kurtboğazı Barajı ve çevresinde tamamen vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik olarak çalışmalar sürdürdük. Artık burası bölge halkının güven içinde piknik yaparak nefes...