02 / 05 / 2024

kurul oylamalarında yeter sayısı

kurul oylamalarında yeter sayısı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'kurul oylamalarında yeter sayılar' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Akmerkez GYO'nun genel kurul davasında mahkemeden red kararı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, 2014 yılı Genel Kurul gündemine ait bazı kararların iptali istemli davaya ilişkin açıklama yaptı.

İhlas Gayrimenkul'den genel kurul tehiri hakkında açıklama!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş. genel kurul tehiri hakkında açıklama yaptı...

8 maddede kurul toplantılarında yeter sayısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "kurul toplantılarında yeter sayısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

Akiş GYO genel kurul kararının iptali davasında yeni gelişme!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasında davacı tarafı temyiz yoluna gitti.

Akiş GYO genel kurul kararının iptali davasında son durum!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2013 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasında bir gelişme olmadı...

Kooperatif genel kurul toplantıları hakkında tebliğ!

Kooperatif ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantılarının Birleştirilerek Yapılması Hakkında Tebliğ, 31 Ekim 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.. 

Akiş GYO'dan genel kurul gündemindeki kararların iptali hakkında açıklama!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2014 yılı Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli dava hakkında gelişmeler hakkında açıklamada bulundu. Açıklama KAP'ta yayınlandı.

Akiş GYO genel kurul kararlarının iptal davasında son durum!

Akiş GYO 2013 yılına ait olağan genel kurul toplantısında 2, 5, 7, 10 ve 11 numaralı gündem maddelerinde alınan kararların iptal edilmesi talebinin reddine ilişkin kısmı davacı tarafından temyiz edildi. Akiş temyize cevap verdi.

Site yönetimi kurul oylamalarında 'yeter sayısı' nedir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'kurul oylamalarında yeter sayılar' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kooperatif genel kurul toplantı kararı nasıl alınır?

Kooperatif genel veya olağan üstü toplantılarında; Kanun veya anasözleşmede aykırı hüküm bulunmadıkça Genel Kurul kararlarında ve seçimlerde oyların yarıdan bir fazlasına itibar olunuyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı kararı nasıl alınır?

Kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır?

Kooperatifler genel ve olağanüstü kurul toplantıları yapabiliyor. Toplantının konusu toplantı çağrı ve ilanında belirtiliyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantısında oy nasıl kullanılır? Kimler oy kullanamaz?

Kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı!

Kooperatif genel kurul toplanamadığı takdirde ilgili bakanlık genel kurulu toplantıya çağırma yetkisine sahip oluyor. Peki, kooperatif genel kurul toplantı yeter sayısı nedir? Karar alma yeter sayısı nedir?

Torunlar'ın genel kurul toplantısında alınan kararlar tescillendi!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda alınan kararlar İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

kurul oylamalarında yeter sayısı Haberi

kurul oylamalarında yeter sayısı

Prensip olarak; kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasıyla toplanır ve oy çokluğu ile karar verir.


Kat malikleri kurulu rutin yönetim işleri ile ilgili konularda, yukarıdaki prensiple  toplantı ve karar  yeter sayısı ile karar alabilecekken, önem arz eden ve bu nedenle Kanunda özel olarak düzenlenmiş bulunan bazı konularla ilgili kararları o konuları düzenlemiş olan Kanun maddelerinde öngörülen çoğunluğu sağlayarak alabileceklerdir.


Örneğin, 34. Maddenin dördüncü fıkrası uyarınca, yönetici atanmasına ilişkin kararın kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından alınması gerekli olduğundan, toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için yapılacak olan ikinci toplantılarda da yönetici atanmasına karar verilebilmesi yine sayı ve arsa payı çoğunluğu ile mümkün olacaktır.


Benzer şekilde, 28.maddenin üçüncü fıkrası uyarınca,yönetim planının değiştirilmesine ilişkin bir kat malikleri...