08 / 07 / 2024

kuşadası betonlaşma

kuşadası betonlaşma

Aydın ’ın Kuşadası ilçesinin 50 yıl önce çekilen fotoğraflarıyla aynı yer ve açıdan bugün çekilen fotoğrafları, çarpık kentleşme ve betonlaşmayı açıkça göz önüne serdi.

Kuşadası Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor!

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı İmar Kanunu’na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle iptal edilen bir işletmeyi mühürledi. 

Kuşadası'nda kayan evlerin mağdurları 7 yıldır seslerini duyurmak istiyor!

Kuşadası'ndaki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Evler sitelerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evlerini boşaltan apartman sakinlerinin umutsuz bekleyişlerine 7 yılda da devam ediyor.

Kuşadası'nda emlak çetesi vatandaşları mağdur etti!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaptıkları villaları birden fazla kişiye sattıkları öne sürülerek gözaltına alınan 4 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Yeni projeler Kuşadası’nı ayağa kaldıracak!

Türkiye'ye turizmi Kuşadası'nın öğrettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Kuşadası'nı yeniden dünyanın gündemine taşıyacak projeler üretiyoruz'' dedi. Kayalıi, Kuşadası'nın betonlaşma söylemlerine cevap verdi.

Kuşadası Limanı tartışmasına Bülent Tokuçoğlu da katıldı!

Kuşadası Limanı’nda bakanlığın yeni planıyla birlikte alevlenen yapılaşma ve plan tartışmasına Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu da katıldı.

Alfemo Kuşadası'nda 2 mağaza açtı!

Alfemo, Türkiye’de ve yurtdışında sayıları hızla artan mağazalarına Kuşadası’nda yenilerini ekledi. Kuşadası Süleyman Demirel Bulvarı’nda yan yana konumlanan Alfemo ve Kids&Teens mağazalarının açılışı törenle yapıldı.

Alfemo, Kuşadası'nda 2 yeni mağaza açtı!

Alfemo'dan yapılan açıklamaya göre, marka, yurt içinde ve yurt dışında sayıları artan mağazalarına Kuşadası'nda yenilerini ekledi. Kuşadası Süleyman Demirel Bulvarı'nda yan yana konumlanan Alfemo ve Kids&Teens mağazaları açıldı.

Kuşadası Kültür Merkezi 7 Eylül'de açılacak!

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’nın üç yıl önce başlattığı kültür merkezi açma çalışmaları tamamlanmak üzere. Kuşadası F. Özel Arabul Kültür Merkezi Kuşadası’nın kurtuluş bayramı olan 7 Eylül günü hizmete açılacak.

Çilek'ten İnegöl ve Kuşadası'na yeni mağaza!

Bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, İnegöl ve Kuşadası'nda 2 yeni mağaza açtı. Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, şirket, yurt içindeki mağaza sayısını artırmaya devam ediyor.

Çilek, İnegöl ve Kuşadası'na 2 yeni mağaza açtı!

Bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, İnegöl ve Kuşadası'nda 2 yeni mağaza açtı. Çilek, Mobiliyum AVM'de ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yeni mağazasını açtı.

ERA Türkiye'nin en büyük ofisini Kuşadası'na kuruyor!

ULUSLARARASI gayrimenkul şirketi ERA, Kuşadası'nda Türkiye'nin en büyük ofisini kurmak üzere anlaşma imzaladı. ERA Plus'la yabancı yatırımcının bölgeye çekilmesi hedefleniyor.

ERA Türkiye en büyük ofisini Kuşadası'nda kuracak!

Uluslararası gayrimenkul uzmanı ERA, ekonomiye olan güveninin göstergesi olarak Türkiye’deki yatırımlarına aralıksız devam ediyor. ERA Türkiye, şimdi de Kuşadası’nda Türkiye’nin en büyük ofisini kurmak üzere anlaşma imzaladı.

Enza Home Kuşadası'nda ilk mağazasını açıyor!

Yataş Grup, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde ilk Enza Home mağazasını açacak. Enza Home, Kuşadası'nda 5 Haziran'da açılacak yeni konseptteki Enza Home mağazası ile mobilya, yatak ve ev tekstili ürünlerini sunacak.

kuşadası betonlaşma Haberi

kuşadası betonlaşma


Bir zamanların küçük sahil beldesiyken1960’lı yılların başında atanan Kaymakam Özer Türk ile turizmle tanışan Kuşadası, hızlı bir gelişme gösterdi. 


Turizm inamiral gemisi olarak adlandırılan Kuşadası, kötü yönetilmesi nedeniyle hızla çarpık kentleşmeyle birlikte betonlaştı.


Plajların yerini marina ve gezinti yolları, yerel halkın temel geçim kaynağını oluşturan zeytinlikler, tütün bahçelerinin yerini ise apartmanlar aldı.


Stüdyo AC’nin arşivinde bulunan 50 yıl önce çekilen siyah beyaz Kuşadası fotoğraflarının çekildiği açı ve mümkün olan noktadan DHA muhabirinin çektiği, ilçenin bugünkü halini gösteren fotoğraflar gelinen acı tabloyu ortaya koydu.  ...