06 / 05 / 2024

kuşadası Kurşunlu Manastırı

kuşadası Kurşunlu Manastırı

Antik Dönem’in Mykale’si, günümüzün Samson Dağları’nın Kuşadası Körfezi’ne bakan yamacında kurulmuş bölgenin en önemli tarihi eserleri arasında yer alan Kurşunlu Manastırı için sevindirici gelişme yaşandı.

Kuşadası Fu Idealife'ta yüzde 50 peşin, 9 ay vade ve sıfır faiz avantajı!

Fu Yapı imzasıyla Kuşadası'nda yükselen Fu Idealife'ta yüzde 50 peşinat sıfır faiz avantajıyla konut satışları devam ediyor. Peki Fu Idealife'ta konut fiyatları ne kadar? Fu Idealife ne zaman teslim edilecek? Fu Idealife'ta hangi konut tipleri bulunuyor? İşte ayrıntılar.

Fabay Kuşadası Evleri'nde 24 ay vade sıfır faiz fırsatı!

Fabay İnşaat tarafından Kuşadası'nda yükselen Kuşadası Evleri'nde  24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışlar devam ediyor. Fabay Kuşadası Evleri'nde hangi konut tipleri bulunuyor? Fabay Kuşadası Evleri fiyatları ne kadar? İşte Fabay Kuşadası Evleri ile ilgili detaylar...

Deprem uzmanı Naci Görür, Kuşadası depremi sonrasında önemli tespitlerde bulundu!

Kuşadası'nda deprem paniği yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün açıklaması...

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuşadası Grup Geri Dönüşüm Orman Ürünleri İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Dilber Çatılı tarafından kuruldu.

TOKİ Çankırı Kurşunlu’da 2+1 608 bin liraya!

TOKİ'nin Çankırı Kurşunlu projesinde yer alan dairelerin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Çankırı Kurşunlu projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çankırı Kurşunlu 2022 sosyal konut projesi...

Kuşadası'ndan konut almak isteyenler çoğaldı!

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Aydın Kuşadası'nda gayrimenkul sektörünün hareketlendiğini dile getirdi. 

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Manastır Koyu'ndaki inşaata bölge halkından tepki!

Marmara Adası'nda bulunan Manastır Koyu'nda devam eden inşaat, bölge halkının tepkisine neden oldu. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, söz konusu koydaki inşaatı kaleme aldı.

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

Konut yatırımcılarının gözü Kuşadası’nda!

Türkiye'nin yaşanabilir şehirler arasında adını üst sıraya taşıyan Kuşadası, gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı oldu...

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Kuşadası Tariş arazisi 25 milyon TL'ye kamulaştırıldı!

Kuşadası Tariş arazisi olarak da bilinen arazi Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. 10 bin metrekarelik arazinin kamulaştırması 25 milyon TL'ye gerçekleşti.

Çankırı Kurşunlu 2. Etap TOKİ başvuruları başlıyor!

Çankırı Kurşunlu 2. Etap TOKİ projesinde yer alan 117 adet konut bugün itibariyle satışa çıkıyor

kuşadası Kurşunlu Manastırı Haberi

kuşadası Kurşunlu Manastırı

Çökmeye başlayan manastırın kurtarılması ve restore edilmesi için Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü devreye girdi.Her yıl yapılan incelemelerde sık sık gündeme getirilmesine rağmen manastırdaki sorunlara çözüm üretilmeyince, tarihi eserin önemli bir bölümünün yıkılmasına neden olmuştu. Kuşadası’na bağlı Davutlar sınırları içerisinde bulunan manastırın kubbesinin taşıyıcı payelerinden birinin tamamen yıkılarak tahrip olduğunu ortaya çıkmıştı. Aydın İlinin Beşparmak Dağları’nda bulunan Stylos (Arapavlusu) Manastırı’ndan sonra 2. Manastırı konumundaki Kuşadası’na bağlı Davutlar beldesindeki Kurşunlu Manastırı, Dilek Yarımadası’nın doğu kısmında ayazmaların arasında, zengin biyoçeşitlilik barındıran bir doğa alanının içinde yer alıyor.


Önceki yıl kubbeyi taşıyan payelerden biri tamamen çökerek büyük tahribat yaratmış ve bu gelişme üzerine çevre, doğa ve tarih alanında yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) Kurşunlu...