04 / 05 / 2024

Kuşadası Limanı tartışması

Kuşadası Limanı tartışması

Kuşadası Limanı’nda bakanlığın yeni planıyla birlikte alevlenen yapılaşma ve plan tartışmasına Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu da katıldı.

Kuşadası'nda iki tarihi ev turizme kazandırıldı!

Kuşadası Belediyesi’nin Güney Ege Kalkınma Ajansı’ndan (GEKA) aldığı destekle yaşama geçirdiği "Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi" kapsamında restore edilen iki tarihi Kuşadası evi turizme kazandırıldı...

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi başlıyor!

Kuşadası Belediyesi’nin GEKA’dan aldığı destek ile hazırladığı “Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar Projesi”nin yaşama geçirilmesi için ilk adım atıldı.

Kuşadası Karaova'ya iki yeni yol!

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Karaova Mahallesi Çınar Sitesi'nin güneyi ile Çınar Sitesi ve Murat Sitesi arasında bulunan alanda yeni yol çalışmasına başladı.

Kuşadası yeni yollarına kavuşuyor!

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Ege Mahallesi Başak, Karanfil, Papatya ve Gazanfer sokaklarda başlatılan parke döşeme çalışması aralıksız devam ediyor.

Kuşadası'nın parkları yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi parklarda yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kış aylarında da çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Camiatik Mahallesi'nde bulunan üç parkta revize çalışması başlattı.

Kuşadası Karaova'daki asfalt çalışmalarında sona gelindi!

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Karaova Mahallesi'nde bulunan Karaova, Selen Evler 3. ve Önder Sitesi 1. Sokaklar ve Flora Apart ile Havuzlukent sitesi yollarında sıcak asfalt döküm çalışmasında son aşamaya geldi.

Kuşadası Karaova'da asfalt çalışmaları başladı!

Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Karaova Mahallesi'nde bulunan Karaova, Selen Evler 3. ve Önder Sitesi 1. Sokaklarında zemin düzenleme işleminin ardından sıcak asfalt çalışmasına başladı.

Kuşadası Belediyesi'nden 277 bin metrekare yol!

Kuşadası Belediyesi, sezon boyunca ilçe sınırları içerisinde bulunan 277 bin 250 metrekarelik yolda yapım ve onarım çalışması gerçekleştirdi.

Kuşadası Limanı tartışmasına Bülent Tokuçoğlu da katıldı!

Kuşadası Limanı’nda bakanlığın yeni planıyla birlikte alevlenen yapılaşma ve plan tartışmasına Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu da katıldı.

Kuşadası Limanı imar planına mimarlardan sert tepki!

Kuşadası’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı yeni liman planının ardından tartışmalar yeniden alevlendi. Acar, yeni plan tadilatının göstermelik olduğunu ve bu göstermelik plan ili yası dışı limanın yasallaştırılmak istendiğini söyledi.

Esat Altungün, Kuşadası Limanı imar planına itiraz etti!

Yıllardır kangren halini alan limandaki yapılaşmayla ilgili son olarak Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılan limanın yeni uygulama planı, bir çok tartışmayı da beraberinde getirdi. Eski Belediye Başkanı Altungün, plana itiraz etti.

Kuşadası Limanı'nda yeni imar planı tartışması!

Kuşadası’nda gündem yine liman. 2003 yılında limanın özelleştirilmesinden bu yana gündemden hiç düşmeyen yeni imar plan tartışmaları, bakanlığın hazırladığı yeni planla tekrar gündeme geldi.

Kuşadası Limanı tartışması Haberi

Kuşadası Limanı tartışması

Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu Tokuçoğlu, yıllardır alınan mahkeme kararlarının yeni planda hiçe sayıldığına dikkati çekerek, ortadaki yasa dışılığın yeni planla kılıfına uydurulmaya çalışıldığını söyledi.


Bu planın kesinlikle kabul edilemez olduğunu kaydeden Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu, “ Bu yeni plan işi daha da içinden çıkılmaz hale getirmektedir. Burada mahkeme kararlarının uygulanması gerekiyordu. Ancak, görüyoruz ki, bırakın mevcut mahkeme kararlarının uygulanmasını, bu mahkeme kararlarını yok etmek için bir plan hazırlanmış. Bu planda ortadaki hukuka aykırılık, plan yapmak suretiyle kılıfına uydurulmaya çalışılmaktadır “ dedi.


- KANUNA KARŞI HİLE YÖNTEMİ ÜSTELİK YENİ PLANLA YAPILIYOR

Bakanlığın askı süresi sona eren yeni Kuşadası limanı planını değerlendiren imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu, “ Yeni planda barınak, balıkhane ve meydan...