29 / 04 / 2024

kuşdili çayırına avm mi yapılacak

kuşdili çayırına avm mi yapılacak

Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM ve otopark planına iptal kararı çıktı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi alanın yapılaşmaya açılması yerine, 'çayır özelliği koşullarında yeşil alan’ olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Kadıköy'ün tartışmalı projelerinde son durum ne?

Fikirtepe’de uzadıkça uzayan kentsel dönüşüm, yanan Haydarpaşa Garı’nın restorasyon muamması, AVM projesiyle gündeme gelen Kuşdili Çayırı, bir türlü ıslah olmayan Kurbağalıdere... Kadıköy’ü gelecekte ne bekliyor?

Kuşdili projesi itirazı reddedildi!

Kadıköy'de bulunan Kuşdili'ne Alışveriş Merkezi yapılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası ve de Şehir Plancıları Odası' nın itirazı reddedildi. Kuşdili Platformu üyeleri, konu ile ilgili mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

Ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur? Hem kiracıları hem ev sahiplerini ilgilendiren flaş detay!

Kiracı ile ev sahipleri arasında, kira artış oranı ve kiranın ne kadar olacağı ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar büyüyor. Peki ev sahipleri yüzde 25 kira zammı sınırına uymazsa ne olur?

İmara açılmak istenen Sarıyer'deki Hacı Osman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı!

Doğal sit alanı statüsünü düşürerek imara açılmak istenen Sarıyer’deki Hacıosman Bayırı'na mahkemeden 'dur' kararı geldi. 

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çayır Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 54 milyon 99 bin 498,33 TL sermaye bedeli ile Haşim Gürdamar, Gül Gürdamar Alltıkulaç ve İpek Üstündağ ortaklığında kuruldu.

Bunu yapanın hesabına her ay tıkır tıkır 15 bin 758 lira yatacak! Acil bakın!

Bunu yapanın her ay hesabına tıkır tıkır 15 bin 758 lira yatacak. İşte vadeli mevduat hesabı ile ilgili detaylar...

Dolar/TL kuru bugün 27,50 TL sınırına dayandı! 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yükselişe geçerek 27,50 TL sınırına dayandı. Peki 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Euro 29 TL sınırına dayandı! Elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro yükselmeye devam edecek mi?

Döviz kurlarındaki hareket devam ediyor. Euro 29 TL sınırına dayanırken, elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Euro yükselmeye devam edecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kirada 'yüzde 25' zam sınırına devam!

Geçen yıl Haziran ayında fahiş kira fiyatlarının önüne geçilmesi için uygulamaya alınan yüzde 25'lik zam sınırına devam edileceği bildirildi. İşte detaylar...

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

18 TL sınırına dayanan gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı! Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Gümüş fiyatları bugün serbest piyasada 18 TL sınırına dayandı. Gümüş fiyatları yükselecek mi? sorusunun araştıran yatırımcılar için gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı.  Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

17 TL sınırına dayanan gümüş tozu duman kattı! İslam Memiş gümüşün geleceği rekor rakamı açıkladı!

Gümüş fiyatları haftanın son işlem gününde yukarı yönlü hareket etmeye devam ediyor. 17 TL sınırına kadar dayanan gümüş fiyatları tozu dumana kattı.  Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş gümüşün geleceği rekor rakamı açıkladı!

Harbiye Çayırı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Harbiye Çayırı İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 925 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Murat Coşkun tarafından kuruldu.

MediaMarkt’ta Ramazan kampanyası! Airfryer’dan fırına, çay makinesinden blender’a indirim! 22 Mart 2023 fiyat listesi

Airfryer’dan fırına, çay makinesinden blender’a Ramazan’da ihtiyaç duyulan tüm teknolojik aletler MediaMarkt’ta kampanyaya girdi. İşte detaylar...

kuşdili çayırına avm mi yapılacak Haberi

kuşdili çayırına avm mi yapılacak

Kadıköy Belediyesi, Kuşdili Çayırı’na Alışveriş Merkezi(AVM) ve otopark yapılmasının önünü açan 1/bin ölçekli Uygulama Amaçlı İmar Planı ve 1/5 bin ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planlarının iptalini yargıya taşımış, Kadıköy’de vatandaşların toplanma ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir alan yerine Kuşdili Çayırı’nda yapılaşmayı öngören planların iptalini talep etmişti.


Tartışlara son noktayı İstanbul 1. İdare Mahkemesi koydu. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından 2013 yılından onaylanan için imar planlarını oybirliği ile iptal etti. Kararda dava konusu imar planlarının, ‘şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı’ sonucuna ulaşılmaktadır" ifadelerine yer verildi.


'ÇAYIR ÖZELLİĞİ KOŞULLARINDA YEŞİL ALAN OLARAK KULLANILMALI’  

İstanbul 1. İdare Mahkemesinin 30 Eylül 2015 tarihinde oybirliği ile aldığı kararda, eski İstanbul’un mesire alanlarından biri olan...