30 / 04 / 2024

Kuştepe kentsel dönüşüm 2015

Kuştepe kentsel dönüşüm 2015

Kuştepe'de kentsel dönüşümün ne zaman başlayacağı ile ilgili belirsizlikler sürüyor. Şişli Belediyesi Kuştepe Kentsel Dönüşüm projesini hızlandırmak için Kuştepe'yle ilgili yeni bir çalışma yapıp bu çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunacak...

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm kurultayı düzenlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Deprem ile Kentsel Dönüşüm' başlıklı bir kurultay düzenlendi. Kurultayda depreme yönelik yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi. 

Kirazlıtepe dönüşüm projesinin 3. Etap ihalesi Turgut Müteahhitlik'in!

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi üçüncü etabının maliyeti belli oldu. Nisan'da gerçekleştirilen ihaleyi, Rize merkezli olan Turgut Müteahhitlik 396 milyon TL'ye kazandı. 

Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2. etabı 2022'nin sonunda tamam!

Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projes'nin ikinci etabını Özyazıcı İnşaat hayata geçirecek. Proje kapsamında 3 etapta toplamda 1876 konut, 142 ticari bağımsız birim inşa edilecek.

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2'nci etaba başlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekkürü!

Üsküdar Burhaniye, Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinin sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekküründe bulundu.

Murat Kurum'dan Kirazlıtepe kentsel dönüşüm açıklaması!

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Bitlis'e ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

117 bin kentsel dönüşüm projesi hayata geçiyor!

Önceki gün Üsküdar Kirazlıtepe'de bir takım ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul için 117 bin kentsel dönüşüm projesinin hayata geçeceğini dile getirdi. 

İstanbul'un en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Üsküdar Kirazlıtepe Mahallesi'nde İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kirazlıtepe ve Küplüce kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kirazlıtepe ve Küplüce'de yaşayanlara çağrıda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu güzelliklerin tam manasıyla neticelenmesi buradaki kentsel dönüşümün tamamlanmasına bağlı. İstanbul'a da bu yakışır" dedi.

Batman'da kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmaları için ilk adım atıldı. Batman Valisi Hulusi Şahin, Çamlıtepe, Korik, Petrol ve Tilmer mahallelerini kapsayan imar planları tanıttı.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Kuştepe kentsel dönüşüm 2015 Haberi

Kuştepe kentsel dönüşüm 2015


1106,25 hektarlık alanın "Riskli Alan" ilan edildiği İstanbul genelinde kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ediliyor. İstanbul’un en önemli merkezinin hemen bitişiğinde yer alan Kuştepe'de ise kentsel dönüşüm ne zaman başlayacağı ile ilgili belirsizlikler sürüyor.


Kuştepe, çarpık yerleşme, yetersiz teknik ve sosyal altyapı ile baraka görünümünde gözüküyor. Kuştepe kentsel dönüşüm projesi kapsamında da birtakım yenilikçi yaklaşımlar uygulanması ve deprem riskini de dikkate alarak, sağlıklı yapı programları oluşturulması planlanıyor. 


Bilgi Üniversitesi'nin açılmasıyla birlikte çehresi yavaş yavaş değişen semtte Trump Towers'la birlikte gayrimenkul fiyatları da tavan yapmıştı. Dönüşüm projesi ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yeni imar planlarını bekleyen Şişli Belediyesi Kuştepe kentsel dönüşüm projesini hızlandırmak için Kuştepe'yle ilgili yeni bir çalışma yapıp bu çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sunacak.



Ceren...