15 / 05 / 2024

kuştepe teleferik hattı

kuştepe teleferik hattı

Ulaşımda yaptığı yatırımlarla kent içi trafiği önemli ölçüde rahatlatan Büyükşehir Belediyesi, Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım sıkıntısını teleferik ağıyla giderecek. Teleferik projesinde hazırlıklar tamamlandı.

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

İBB’den Şişli’ye zemin altı otoparkı ve futbol sahası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Şişli ilçesine yapılan Kuştepe Zemin Altı Otoparkı ve Futbol Sahası'nın temel atma töreni düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, İstanbul'un tüm ilçelerine eşit derecede hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bakan Kurum peş peşe açıkladı! Hak kaybı olmadan kentsel dönüşüm yapılacak! İstanbul'un o ilçesine son dakika müjdesi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şişli'nin Mahmut Şevket Paşa, Yayla, İzzetpaşa, Kuştepe ve Esentepe mahallelerinde yaşanan mülkiyet problemleri ile ilgili konuştu. 

Adapazarı - Tepeören Enerji İletim Hattı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, 380 kV Adapazarı - Tepeören Kuzey ( Yenileme ) Enerji İletim Hattı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

Dubai'ye yüksek hızlı teleferik hattı geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’de yüksek hızlı teleferik hattı inşa edilecek. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcunun taşınabilecek...

Şişli Kuştepe Mahallesi nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Şişli İlçesi, Kuştepe Mahallesi, 9067 ada, 4 ve 6 parsellere ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Gölcük’teki bungalov ve otel projesini mahkeme durdurdu!

Bolu'nun doğa harikası Gölcük Tabiat Parkı’nda 19 odalı dağ köşkü ve 25 bungalov projesini mahkeme durdurdu. Mahkeme proje kapsamında yapılacak olan dağ kızağı ve teleferik hattı projesinin durdurulması talebini ise reddetti.

Kartepe teleferik hattının temeli atıldı!

Kocaeli Kartepe'de yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek teleferik hattının temeli atıldı...

Bilgi Üniversitesi'ne 2 liraya satılan bina iade edildi!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Bilgi Üniversitesi'ne 2 lira karşılığında satılan Kuştepe Kampüsü'nün binasının Şişli Belediyesi'ne iade edildiğini açıkladı.

Ayder’e teleferik hattı yapılacak!

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde yerli-yabancı binlerce turisti ağırlayan Ayder Yaylası’nın da yer aldığı Kaçkar Dağları Milli Parkı’na 37 kilometrelik teleferik hattıyla kayak tesisi yapılacak. 

kuştepe teleferik hattı Haberi

kuştepe teleferik hattı

BursaRay Kültürpark İstasyonu’ndan Pınarbaşına, oradan da Kuştepe’ye teleferik ağı kurmak için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Kuştepe’den de 3 bölgeye, Alacahırka, Yiğitali ve İvazpaşa’ya bağlantı sağlayacağız. Böylelikle dar sokaklara sahip bu mahallelerde oturanlar, şehir merkezine havadan rahatlıkla gidip gelebilecekler. Bursalılar da aynı hattı kullanarak Uludağ’ın 600-700 metre yüksekliğindeki eşsiz yaylalarını keşfedebilecek” dedi.


2015’te başlayıp aynı yıl bitecek 

Başkan Altepe, ulaşımda Uludağ’ın yamaç bölgelerine derin nefes aldıracak BursaRay Kültürpark İstasyonu-Pınarbaşı-Kuştepe-Yiğitali Teleferik Hattı’nın 2015 yılı içerisinde hizmete gireceğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy ile birlikte hazırlanan projeyi inceleyen Başkan Altepe, hazırlıkların Büyükşehir’in ulaşım şirketi BURULAŞ kanalıyla sürdüğünü ve 2015 yılı içerisinde başlayacakları yatırımı yine aynı yılda tamamlayacaklarını bildirdi. Yapılacak çalışmayla...