16 / 05 / 2024

Kusunlar TOKİnin ısınma sorunu çözüldü mü

Kusunlar TOKİnin ısınma sorunu çözüldü mü

CHP Ankara Milletvekili ve İnsan Haklarını İneeleme Komisyonu Üyesi Levent Gök, Mamak Kusunlar 'da TOKİ tarafından yapılan 1100 konutta yaşanan ısınma sorununu Meclis gündemine taşıdı.

Emekli maaşına seyyanen zam gelecek mi? Bahçeli'nin sözleri sonrası kulisler hareketlendi

Temmuz 2023 için SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin yüzde 25 zam alacağı belirtilmiş ancak emekliler bu rakamın az olduğundan dem vurmuştu. Devlet Bahçeli'nin sözleri sonrası Meclis koridorlarında emekliye zam oranının yükseltilebileceğinin konuşulduğu ortaya çıktı.

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı halk arasında ısınma yardımı olarak da anılan ödemelerin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aralık ayına girilmesi ile birlikte doğalgaz yardımına dair soruların da sayısı da arttı. İşte detaylar!

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Çalışanlarda nakit yemek yardımı ve ısınma yardımı ödemelerinin detayları netleşti.

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?

Isınma yardımına dair sorular havaların soğumaya başlaması ile artmaya başladı. Özellikle ısınma yardımının nereden ve nasıl alındığına dair sorular sıklıkla soruluyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

9 Kasım 2022’de yürürlüğe giren, bütün çalışanlara doğal gaz ve ısınma gideri desteği getiren düzenlemenin ayrıntıları netleşti. İşverenlerin çalışanlara yapacakları yardımın ne kadar olacağı da belli oldu. Yeni düzenleme, işverenin bütün çalışanların maaşlarına ek olarak 1.000 liraya kadar maddi de

TOKİ’den Edirne Süloğlu’na 120 sosyal konut!

TOKİ'nin Edirne’de yapacağı sosyal konut(ucuz konut) projelerinde yer alan dairelerin detayları bir bir netleşti. TOKİ’nin Süloğlu projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurabilirim? İşte detaylarıyla TOKİ Edirne Süloğlu 2022 sosyal konut projesi...

TOKİ aylık 1442 liraya konut satış duyurusu yaptı! TOKİ'nin ucuz konutlarına sahip olmak isteyenler dikkat

Toplu Konut İdaresi TOKİ, alt ve orta gelir gruplarına yönelik konut üretim faaliyetlerine devam ederken aylık 1442 lira taksitle konut satış haberini duyurdu. TOKİ'nin söz konusu konutlarından edinmek isteyen ihtiyaç sahipleri bu şartları karşıladığı takdirde konutlardan satın alabilecek.

Kadın sığınma evlerinin sayısı artacak!

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması planlanıyor. 

Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar göre, Emba Elektrik Üretim Anonim Şirketi Adana Özel Endüstri Bölgesi'nin sınırları değişti.

4 maddede site yönetimlerinde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimlerinde merkezi ısınma" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

TOKİ'nin ürettiği konut sayısı 1 milyona yaklaştı!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu’na sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, TOKİ'nin ürettiği konut sayısının 1 milyona yaklaştığını söyledi.

İzmir'de ikinci kadın sığınma evi hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kadın sığınma evini hizmete açıyor. Engellilerin erişimine uygun olarak inşa edilen binada 12 oda yer alıyor.

Kusunlar TOKİnin ısınma sorunu çözüldü mü Haberi

Kusunlar TOKİnin ısınma sorunu çözüldü mü


CHP Ankara Milletvekili ve İnsan Haklarını İneeleme Komisyonu Üyesi Levent Gök, Mamak Kusunlar'da TOKİ tarafından yapılan 1100 konutta yaşanan ısınma sorununu Meclis gündemine taşıdı. Gök, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a, "Kusunlarlı sakinlerin mağduriyetini derhal gidermek üzere ne yapacaksınız?" diye sordu. 

Gök, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, "TOKİ tarafından Mamak ilçesi Kusunlar mahallesinde sosyal konut olarak dar gelirli, engelli ve yaşlı yurttaşlar için yaptırılan 1100 konutun merkezi ısıtma sistemi projede ve sözleşmede doğalgazlı olarak belirtildiği halde, katı yakıtlı sisteme dönüştürüldüğü ifade edilmekte olup dönüştürme çalışmalarındaki eksiklik nedeniyle hasta yaşlıların ve çocukların donma tehlikesiyle karşı karşıya oldukları belirtilmektedir" dedi. 

Eksikler ne zaman tamamlanacak? 

Gök, Bakan Bayraktar'a şu soruları yöneltti: 

¦-Proje ve sözleşmelere göre doğalgazlı merkezi sistemle ısıtılması gereken bu konutların katı yakıtlı sisteme dönüştürülmesine...