06 / 05 / 2024

kusurlu evin aidatı

kusurlu evin aidatı

Kat maliklerinin içinde bulundukları ana gayrimenkulün ortak giderlerine katılım sağlaması gerekiyor. Peki dairede oturulmasa da aidat ödenir mi? İşte boş evin aidatı ile ilgili esaslar...

100 liralık konut aidatı nasıl 1.600 lirayı bulur?

Metrekare bazında en yüksek aidatlı konut projesi 18.83 TL ile İstanbul Avrupa yakasında iken, metrekare bazında en düşük aidatlı konut projesi ise ortalama 0.20 TL ile Ankara’da bulunuyor. Yani İstanbul’da 100 metrekare bir evin aylık aidat bedeli 1800 lirayı aşıyor.

Aidat borcunu evin yeni sahibi mi üstlenir?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Temer Heper bugünkü köşe yazısında Aidat borcunu evin yeni sahibi mi üstlenir? okuyucusunun sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

En düşük konut aidatı Güngören'de ödeniyor!

Sosyal donatıları sebebiyle daha çok tercih edilen marka projelerde aidatlar kira değerine yaklaştı. İstanbul’da en düşük aidat fiyatı 300 liraya dayanırken, oturduğu evin metrekaresine 13.6 lira aidat ödeyen bile var.

Aidat rekoru İstanbul'da!

REIDIN ilk kez markalı projelerdeki aidatları araştırdı. Metrekaresi 13 kuruşa da aidat var, 13.16 liraya da. Buna göre 100 metrekarelik bir evin aidatı 1.316 lirayı yani ev kirasını buluyor

Boş evin aidatı ödenir mi?

Kat maliklerinin içinde bulundukları ana gayrimenkulün ortak giderlerine katılım sağlaması gerekiyor. Peki dairede oturulmasa da aidat ödenir mi? İşte boş evin aidatı ile ilgili esaslar...

Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Ev sahibi, evini kiraya vererek evin kullanımı ile birlikte aidat ödemelerini de kiracıya bırakılıyor. Peki kiracı aidat ödemezse ne olur? Aidat ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kiracının ödemediği aidatı ev sahibi öder mi?

Apartman ile yasal düzenlemelere Kat Mülkiyet Kanunu'nda yer veriliyor. Kanuna göre kat maliklerinin belirli oranlarda aidat ödemesi gerekiyor. Peki, kirada olan evin aidatını kim öder? Kiracının ödemediği aidatı ev sahibi öder mi?

İşyeri olarak kiraya verilen evin emlak vergisi!

İşyeri olarak kiraya verilen evin emlak vergisi hangi oran üzerinden hesaplanır? İşyeri olarak kiraya verilen ev için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanabilir mi? İşte işyeri olarak kullanılan meskenin vergisi...

Hisseli evin emlak vergisi!

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip mal sahipleri "tek" meskenleri için vergi ödemiyor. Peki hisseli evin emlak vergisi nasıl ödenir? Nasıl muaf olunur? İşte yanıtı..

Kooperatif aidatı ödenmezse ne olur?

Kooperatif aidatı ödenmezse ne olur? 1163 Sayılı Kooperatifler Kanunu kapsamında, aidat ödemelerini geç yapan ortaklara gecikme bedeli yürütüleceğine ilişkin bir hüküm bulunuyor mu? İşte yanıtı...

Kat irtifaklı evin emlak vergisi!

Kat irtifaklı evin emlak vergisi hangi oranda ödenecek? Kat irtifaklı evin emlak vergisi arsa oranları ile mi yoksa bina oranları ile mi hesaplanacak? İşte yanıtı..

Kooperatiften alınan evin emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi dönemi içerisinde en çok merak edilen hususlar arasında kooperatiflerden alınan evin emlak vergisinin kim tarafından ve nasıl ödeneceği oluyor. Peki, kooperatiften alınan evin emlak vergisini kim öder?

Hane Plus'ta yüzde yüzyirmibeş aidat tahsilat oranı ile yüzler gülüyor!

Ukra İnşaatın gözde projelerinden Hane Plusta yaşam bir yandan devam ederken yönetim hizmet giderlerinin sağlandığı aidat tahsilatlarının 6 ay öncesine nazaran yüzde % 125 e çıkması yüzleri güldürdü.

kusurlu evin aidatı Haberi

kusurlu evin aidatı

Boş evin aidatı ödenir mi?

Kat Mülkiyet Kanunu gereğince, bağımsız bölümün sahibi kat maliki olarak nitelendiriliyor. Kat maliklerinin içinde bulundukları anagayrimenkulün ortak giderlerine katılım sağlaması gerekiyor.


Malik olunduğu sürece; malik otursa da oturmasa da giderlere iştirak etmek zorunda oluyor. Ödemelerin yapılmaması halinde yönetici, malik aleyhinde icra takibi yapabiliyor. 


Malikin mal varlığına haciz koyabiliyor. Yönetici bunun yanında sizden aylık yüzde 10 gibi yüksek bir faiz talep edebiliyor.


Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını belirtse de aidat ödemesi gerekiyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi gider ve avans payının tamamını ödemeyen kat maliki ödemede geciktiği günler için gecikme tazminatı ödemekle yükümlü oluyor. Konu ile ilgili hususlar Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında şu şekilde...