21 / 05 / 2024

kütahya 1500 yıllık arşitrav

kütahya 1500 yıllık arşitrav

Kütahya'nın Simav ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bin 500 yıllık arşitrav bulundu. Arşitrav: Sütunların üzerine konulan yatay hatıllara verilen isim...

Kütahya'da 14.4 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık termal tesis!

Mülkiyeti Emet Belediyesine ait, Kütahya ili, Emet ilçesi, Hamam Mahallesi, Firuze Sokak'ta yer alan termal tesis 20 yıllığına 14 milyon 400 bin TL'ye kiraya verilecek.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Afyonkarahisar Karaman Mahallesi'nde 15 yıllığına kiralık iş hanı!

Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar Merkez'e bağlı Karaman Mahallesi'nde yer alan iş hanı 15 yıllığına kiraya veriliyor. İhale, 23 Kasım'da gerçekleşecek..

Kahramanmaraş'ın 1500 yıllık medresesi restore edilecek!

Kahramanmaraş’ta Gebeloğlu ailesi tarafından Seyyid Mazlum Vakfiyesi’ne cami yapılmak şartıyla bağışlanan ve uzun yıllar medrese olarak hizmet veren 1500 yıllık tarihi bina restore edilecek.

Kütahya'da 5 yıllığına kiralık akaryakıt istasyonu!

Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Kütahya Gaybi Efendi Mahallesi'nde bulunan Akaryakıt ve LPG Oto Gaz Satış İstasyonunu 5 yıllığına kiraya verecek. İhalesi 17 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

2006 yılında 1500 yıllık tarihin üstü otel olacak!

2006 yılında Sultanahmet Cezaevi'nin binasına kurulan Four Seasons Oteli, 1500 yıllık tarihi Bizans Sarayı kalıntılarının üzerine doğru genişleyecekmiş. Çelik direklerin üzerine kurulacak olan ek bina kalıntıları kapatmayacakmış.

Kütahya'da 47 yıllık köprü yenilenecek!

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Yeşilhisar Mahallesi ile Karşıyaka Mahallelerini birbirine bağlayan 47 yıllık köprünün “Kanal Hisarcık” projesi çerçevesinde yenileneceği açıklandı. Belediye Başkanı Çalışkan köprünün genişletileceğini söyledi.

Kütahya'da kanalizasyon kazısında bin 500 yıllık arşitrav bulundu!

Kütahya'nın Simav ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bin 500 yıllık arşitrav bulundu. Arşitrav: Sütunların üzerine konulan yatay hatıllara verilen isim...

Denizli'de 1500 yıllık hamam bulundu!

Denizli'deki kazı çalışmalarında 1500 yıllık hamam bulundu...

Bodrum'da 1800 yıllık mezar bulundu!

Bodrum Kumbahçe Mahallesi Şalvarağa Tepesi'nde yapılan çevre düzenleme çalışmaları sırasında 1800 yıllık mezar bulundu...

İntema İnşaat'ın 1 yıllık bağımsız denetim şirketi DRT oldu!

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Şirketi,Bağımsız Dış Denetim Şirketi DRT Bağımsız Denetim Ve Serbet Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile 1 yıllık sözleşme imzaladı

Konutta yıllık bazda yüzde 10,31 oranında artış yaşandı!

Yıllık bazda en fazla fiyat artışı yaşanan ikinci harcama grubu ise yüzde 10,31 ile konut oldu

kütahya 1500 yıllık arşitrav Haberi

kütahya 1500 yıllık arşitrav

Kütahya'nın Simav ilçesinde kanalizasyon kazısı sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen bin 500 yıllık arşitrav bulundu.


Simav Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Özkan Sulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yapılan kanalizasyon çalışmalarında Bizans Dönemine ait yaklaşık bin 500 yıllık olduğu tahmin edilen arşitrav bulunduğunu söyledi.


Arşitrav'ın terim anlamı hakkında bilgi veren Sulak, "Sütunların üzerine konulan yatay hatıl. Bu malzeme ise doldurmada dolgu malzemesi olarak kullanılmış. Devşirme yani başka bir yerden getirilip burada dolgu malzemesi olarak kullanılmış" ifadesini kullandı.


Mimaride arşitrav parçasının sütunların taşıdığı üst yapının bir parçası olarak kullanıldığını belirten Sulak, "Normalde bu arşitrav parçası daha çok antik dönemde, özellikle tapınaklarda üst yapıdaki dorik sütunların hemen üst kısmına yerleştirilerek kullanılmaktadır.  Burada bulduğumuz arşitravın parçasının bir duvar arşitravı olduğunu tahmin ediyorum. Yaklaşık olarak 1,5...