29 / 04 / 2024

Kütahya çinisinin bilinirliğini ve marka değeri arttırılacak

Kütahya çinisinin bilinirliğini ve marka değeri arttırılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre ve Avrupa Birliği Komisyonu üyesi ve AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Kütahya çinisinin bilinirliğini ve marka değerini daha arttırmak için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Kütahya Altıntaş Zafer OSB'de 81.7 milyon TL'ye yapım işi ihalesi!

Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı tarafından Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi alanına ait altyapı yapım işini 81 milyon 772 bin 700 TL'ye ihale ediyor.

Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesi'nde 40 iş yeri inşa edilecek!

Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Kütahya Orküsan Küçük Sanayi Sitesine ait 40 adet iş yerinin yapım işini ihale ediyor. İhale 30 Haziran 2020 tarihinde yapılacak.

TOKİ Kütahya Simav Demirci 2020 kuraları bugün çekiliyor!

100 bin yeni konut için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kütahya Simav Demirci projesinin kura çekilişini bugün gerçekleştirecek.

Kütahya’da konut satışları yüzde 4,7 oranında azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK) Bölge Müdürlüğü konut satış istatistiklerine göre, Kütahya’da  2017 yılında 9 bin 446 olan toplam konut satışının 2018 yılında yüzde 4,7 azalarak 9 bin 6 olarak gerçekleştiğini bildirdi. 

Kütahya Altıntaş Zafer OSB'nin akıbeti TBMM'de!

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi'nin ne zaman faaliyete geçeceğini Bakan Varank'a sordu..

Kütahya Dumlupınar Stadı Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Stadı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğini açıkladı. 75 bin metrekarelik alan için çalışmalar başlatıldı.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın seramiklerini NG Kütahya üretecek!

İstanbul Yeni Havalimanı’nın seramiklerini üretecek olan NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, ilk etapta 330 bin metrekarelik seramik üretileceğini, maliyetin ise 4 milyon euro olacağını açıkladı.

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Kütahya'ya yeni hizmet binası!

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya yeni hizmet binasının 2018 Mayıs ayında hizmete gireceğini açıkladı.

Kütahya Simav'a engelliler için TOKİ geliyor!

Kütahya'nın Simav ilçesinde engellilerin, TOKİ projesi için gerekli olan 75 kişilik müracaat imzasına ulaştığı bildirildi. Simav Engelliler Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Canan Ceylan, projeye Simav Belediyesi'nin destek verdiğini dile getirdi.

Kütahya Tavşanlı OSB'de altyapı inşaatı yaptırılacak!

Kütahya Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Tavşanlı (II Etap) Organize Sanayi Bölgesine ait yol, içmesuyu, atıksu ve yağmursuyu inşaatlarından müteşekkil altyapı yapım işini ihale edecek. İhalenin keşif bedeli 7 milyon 477 bin 310 TL olarak belirlendi.

Kütahya Murat Dağı'da yol çalışması başladı!

Kütahya'da bulunan Murat Dağı yolunda 25 kilometrelik tırmanma şeridinde yol bakım ve onarım çalışması yapılıyor. Çalışmanın Murat Dağı Kaplıcasına doğru daha önce tamamlanan küp taş kaplamasına kadar devam edeceğini bildirildi.

Kütahya Kureyşler Köyü yeniden inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyünün baraj yapımı nedeniyle yeniden inşa edileceğini, projenin devlete maliyetinin 5.6 milyon TL olduğunu söyledi.

Kütahya çinisinin bilinirliğini ve marka değeri arttırılacak Haberi

Kütahya çinisinin bilinirliğini ve marka değeri arttırılacak

Kütahya'da yaklaşık 6 bin kişinin çinicilik mesleğinden geçimini sağladığını belirten Nazlı, "Dünyada Kütahya denildiğinde ilk akla; el emeği, göz nuruyla yapılan çini gelmektedir. Kütahya Çinileri dünyanın bütün camilerinde, saraylarında ve meydanlarında yer almaktadır.Geleneksel el sanatımızın en eskilerinden olan çinicilik Kütahya halkının geçim kaynağıdır. İlimizde 500'ü aşkın atölye, 53 Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı, 817 Çini ustası bulunmaktadır. Yaklaşık 6 bin kişi doğrudan, 30 bin kişi ise dolaylı olarak çinicilik faaliyetinden geçimini sağlamaktadır. Kütahya ili lokomotif sektörlerinden olan çini sektörü, marka değerinin oluşturulamaması ve pazarlama sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle katma değer üretimi bakımından mevcut potansiyelinin altında kalmaktadır. Bu durum ilin sosyo - ekonomik gelişme hızını sınırlamaktadır.Bu durumun önüne geçmek amacıyla Zafer Kalkınma Ajansımız 'Kütahya Çinisinin Markalaşması ve Pazarlaması' projesi hazırlıklarına başlamıştır.Daha...