16 / 05 / 2024

Kütahya Domaniç haberleşme kulesi nerede

Kütahya Domaniç haberleşme kulesi nerede

Domaniç-Tavşanlı karayolunun 4. kilometresindeki Berçin köyünde telgraf haberleşmesine geçilinceye kadar işlevini yerine getiren haberleşme ve gözetleme kulesi restore edilecek.

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

Kütahya'da 8 taksitle 3 arsa satılıyor! 16 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

Kütahya ili Domaniç Milli Emlak Şefliği, Kütahya ili, Domaniç ilçesi, Sarıot ve Küçük Köy'de yer alan 3 arsayı 8 taksitle satıyor. İşte merak edilen ayrıntılar...

Kütahya Domaniç TOKİ'de 240 taksitle 2+1, 3+1!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kütahya Domaniç projelerinin detayları netleşmeye başladı. Peki TOKİ Kütahya Domaniç projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Domaniç TOKİ'ye nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Kütahya Domaniç 2022 ucuz konut projesi...

Kütahya Tavşanlı'da 22.1 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

T.C. Tavşanlı İcra Dairesi, Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Dağçeşme Mahallesi, Kızılkayaaltı Mevkii, 1877 ada 1 parseldeki mezhaba binasını ve içindeki teknik ekipmanlarını 22 milyon 1 bin 960 TL'ye icradan satıyor...

Kütahya Domaniç için acele kamulaştırma kararı!

Kütahya ili Domaniç ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kütahya Tavşanlı'da 15 milyon 804 bin TL'ye satılık arsa! 

Tavşanlı İcra Dairesi, Kütahya ili, Tavşanlı ilçesi, Dağçeşme mahallesi, 1877 ada, 1 parselde yer alan arsayı 15 milyon 804 bin TL'ye icradan satıyor...

Kütahya ulaşım çalışmalarına ilişkin 3 soru mecliste!

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Emet, Tavşanlı, Domaniç ve Kütahya yol çalışmalarının ne zaman bitirileceği hakkında soru önergesi hazırladı..

TOKİ Kütahya Altıntaş'da sözleşme dönemi sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Altıntaş 4. ve 5. etap projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Kütahya'daki yaşlı çift samanda evde oturuyor!

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yaşayan Fadime ve Naim Gün çifti  9 yıl önce 160 balya saman kullanarak yaptıkları saman evde yaşıyor. 

TOKİ Kütahya İnköy'de sözleşme dönemi sona eriyor!

TOKİ Kütahya İnköy projesinde yer alan konutlar için sözleşme imzalama dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

Kütahya Topuk Yaylası ''tabiat parkı" ilan edildi!

Kütahya'nın Domaniç ilçesi sınırlarında yer alan Topuk Yaylası, "milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı" olarak Bakanlık tarafından koruma altına alındı. Yayla, "Türkiye'nin 210'uncu tabiat parkı" olarak ilan edildi.

TOKİ Kütahya Tavşanlı'da 118 konut kurası çekildi!

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Dağçeşme Mahallesi’ne yapılan 118 alt gelir grubu konutların hak sahipleri noter huzurunda kur’a çekimi ile belirlendi.

Kütahya'daki Zafer Bölgesel Havalimanı'nın ihalesi mecliste!

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Kütahya'da bulunan Zafer Bölgesel Havalimanı'nın ihale sürecine ilişkin 10 soru hazırladı. Pekşen sorularını Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Kütahya Domaniç haberleşme kulesi nerede Haberi

Kütahya Domaniç haberleşme kulesi nerede

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Zekeriya Çetin, Osmanlı döneminden kalan tarihi haberleşme ve gözetleme kulesinde definecilere karşı gönüllü bekçilik yapıyor. Domaniç-Tavşanlı karayolunun 4. kilometresindeki Berçin köyünde telgraf haberleşmesine geçilinceye kadar işlevini yerine getiren haberleşme ve gözetleme kulesi, taş ve ahşap mimarisiyle tarihe şahitlik ediyor. Giriş kapısının yerden yüksek olması, gizli bölmeleri ve yer altı tünelleriyle dikkati çeken tarihi kule, ziyaretçilerden de ilgi görüyor. Tarihi haberleşme ve gözetleme kulesinde doğup büyüyen 66 yaşındaki Zekeriya Çetin,  62 yaşındaki eşi Hidayet Çetin ile haberleşme kulesini definecilerden koruduklarını söyledi. Çetin, doğumundan 8 yaşına kadar kulede yaşadığını belirterek şöyle konuştu: "Çocukluğumun bir kısmı bu binada geçti. Bina eskiyince binanın etrafına başka evler yaptık. Üç katlı binanın en alt katını biz ambar olarak kullanıyorduk....