01 / 07 / 2024

Kütahya tarihi eser

Kütahya tarihi eser

Kütahya'nın Emet ilçesinde Anıtlar yüksek kurulu ve İl kültür müdürlüğünce ilçeye gönderilen ekipler Emet ilçesinde yaptıkları çalışmalar sonucu 180 konutun tarihi nitelikte olduğu gerekçesi ile tescilerini gerçekleştirdi.

TOKİ Kütahya Parmakören başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kütahya Parmakören projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Kütahya Merkez Parmakören son başvuru tarihi 2021!

TOKİ Kütahya Merkez Parmakören son başvuru tarihi 2021 haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Kütahya Merkez Parmakören son başvuru tarihi 2021 ve proje detayları...

TOKİ Kütahya Altıntaş projesi 29 Temmuz'da satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Altıntaş 4. Etap projesinde yer alan 21 adet konut 29 Temmuz tarihi itibariyle satışa çıkıyor.

Kütahya Pazarlar TOKİ 2019 başvuruları 29 Temmuz'da başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Pazarlar 2019 projesi kapsamındaki daireler için başvurular 29 Temmuz tarihi itibariyle başlıyor.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

TOKİ Kütahya İnköy Alt Gelir başvuruları sona eriyor!

TOKİ Kütahya Merkez İnköy Alt Gelir Grubu Konut Projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi. Projede 372 adet konut bulunuyor.

TOKİ Kütahya Emet 219 konut ihalesi 6 Kasım'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kütahya İli, Emet İlçesi'nde yeni konut üretimine başlıyor. TOKİ Kütahya Emet 219 konut için ihale tarihi belirlendi.

Kütahya Tavşanlı TOKİ AGG son başvuru tarihi ne zaman?

Kütahya Tavşanlı TOKİ AGG son başvuru tarihi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizin içerisinde yer alıyor. İşte Kütahya Tavşanlı TOKİ AGG son başvuru tarihi...

TOKİ Kütahya Tavşanlı başvuru tarihi 2017!

TOKİ Kütahya Tavşanlı başvuru tarihi 2017 belli oldu. 118 adet konutun kuralı olarak satışa sunulduğu proje için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu son başvuru tarihi!

118 adet daireden meydana gelen TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu projesinde başvurular devam ediyor. Peki, TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu son başvuru tarihi ne zaman?

TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu kura!

TOKİ tarafından Kütahya Tavşanlı’da Alt Gelir Grubu için inşa edilen 118 konut kuralı olarak satılacak. İşte, TOKİ Kütahya Tavşanlı Alt Gelir Grubu kura tarihi..

İşte Kütahya'nın tarihi konakları!

19 yüzyıl sivil mimarlık örneklerinden olan ve konut mimarisi bakımından Anadolu’nun ahşap mimari özelliklerini taşıyan Kütahya evleri, aslına uygun olarak hala yaşıyor. İşte o tarihi Kütahya konakları...

Kütahya tarihi eser Haberi

Kütahya tarihi eser

Kütahya'da 64 konut ve 3 iş yeri tarihi eser diye tescillendi. Bu olay üzerine ilçedeki yüzlerce vatandaşlar ve konut sahipleri bu uygulamaya tepki gösterdiler. 

Emet belediye başkanı Mustafa Koca kendilerine de vatandaşlar tarafından çok sayıda tepki geldiğini belirterek;"Bu heyetin Emet ilçesinde çalışmalar yaptığını öğrendim. 

Bunun üzerine heyet ile bir bir görüştüm. 

İlk etapda 180 konut ve çok sayıdaki iş yeri tarihi niteliği olduğu gerekçesi ile tescillenmek istenmiştir. Yaptığımız itiraz sonucu ise 180 sayısı 64 konut ve 3 iş yeri olarak tesbit edilmiştir. Bu ilçede tarihi nitelik taşıyan böyle bir alan ve mekanlar yoktur dememize rağmen tescillenme yapıldı. Böyle olunca tescillenen yerler koruma altına alınacak. Bakım ve onarımlarını yapmak istediklerinde de izne tabi olacaktır. Bu konuda vatandaşların dilekçeler ile itirazda bulunma yetkileri var...