08 / 05 / 2024

Kütahya Topuk Yaylası

Kütahya Topuk Yaylası

Kütahya'nın Domaniç ilçesi sınırlarında yer alan Topuk Yaylası, "milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı" olarak Bakanlık tarafından koruma altına alındı. Yayla, "Türkiye'nin 210'uncu tabiat parkı" olarak ilan edildi.

Kütahya Topuk Yaylası ''tabiat parkı" ilan edildi!

Kütahya'nın Domaniç ilçesi sınırlarında yer alan Topuk Yaylası, "milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı" olarak Bakanlık tarafından koruma altına alındı. Yayla, "Türkiye'nin 210'uncu tabiat parkı" olarak ilan edildi.

Fenerbahçe, Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nin tapusunu alacak!

Fenerbahçe 49 yıllığına kiracısı olduğu Düzce Topuk Yaylası Tesisleri'nin arsası için ihaleye çıkıyor. Kulüp, yoğun ilgi gören arazinin tapusunu alacak.

Topuk Yaylası kış turizmine açılıyor!

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri, kış turizmine yönelik hizmet verecek.

Kütahya Uluköy Yaylası Camii açıldı!

Kütahya merkeze bağlı Uluköy Yaylası Camii minaresine kavuştu.Uluköy Yaylası Camii Minaresinin açılışı için cami bahçesinde bir tören düzenlendi.

Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası tesisinin yıkılması isteniyor!

Maliye Bakanlığı Fenerbahçe'nin Topuk Yaylası olarak bilinen sosyal tesislerinin yıkılmasını istedi...

İzmir, Kütahya, Sakarya ve Tokat'ta turizm merkezleri belirlendi!

İzmir Bayındır Termal, Kütahya merkez Ortaca, Sakarya Taraklı Termal ve Tokat Akbelen Yaylası turizm merkezi olarak tespit ve ilan edildi. İstanbul İstinye turizm merkezinin sınırı genişletildi

Mustafa İça, Kütahya'daki kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı!

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İÇA Sanayi Sitesinde düzenlenen toplantıda Sanayi sitesi esnaflarına Belediyemiz Kentsel Dönüşüm çalışmalarını anlattı

TOKİ Kütahya kentsel dönüşüm evleri teslimleri yapıldı!

Osmangazi Mahallesinde kentsel dönüşüm yapılan vatandaşlarımızın kamulaştırma sonrasında mağdur olmamaları için Kütahya Belediyesi'nin TOKİ’den almış olduğu dairelerden isteyen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda anahtar teslim töreni yapıldı

Kütahya Seramik, Cersaie'de yeni koleksiyonlarını sergiledi!

Dünya seramik pazarında yenilikleri, benzersiz tasarımları ve ödülleriyle tanınan NG Kütahya Seramik’in yepyeni koleksiyon ve serileri, İtalya’nın Bologna kentinde düzenlenen Cersaie Fuarı’nda yoğun ilgi gördü.

Kütahya'da Plakrom'a ait krom maden ruhsatı 3 milyon 844 bin TL!

Kütahya Tavşanlı'da Plakrom'a ait krom maden ruhsatı 3 milyon 844 bin 612 TL'ye satılıyor...

Kütahya Seramik, dış cephe kaplama sistemlerinde fark yaratıyor!

Mimari projelerdeki sonuç odaklı yaklaşımı ve hızlı tedarik sistemi ile birçok firmanın çözüm ortağı olan Kütahya Seramik, teknik özellikli ürünleriyle dış cephe kaplama sistemlerinde de fark yaratıyor

Kütahya Porselen Osmanlı serisi'ni tanıttı!

NG Kütahya Porselen, Osmanlı motiflerini taşıyan özel kahve fincanlarıyla saraylara layık bir kahve keyfi yaşatıyor. Kütahya Seramik Porselen Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli tarafından tasarlanan fincanlar, saray zarafetini evlere geti

TOKİ Kütahya İnköy Mahallesi'nde teslimler yarın sona eriyor!

TOKİ'nin Kütahya İnköy Mahallesi'nde inşa ettirdiği 576 konutun teslimleri yarın sona eriyor...

Kütahya Topuk Yaylası Haberi

Kütahya Topuk Yaylası

Kütahya'nın Domaniç ilçesi sınırlarında yer alan Topuk Yaylası, Orman ve Su işleri Bakanlığınca "Türkiye'nin 210'uncu tabiat parkı" olarak ilan edildi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye'nin tabii, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yöreleri, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu'na göre "milli park, tabiat parkı, tabiatı koruma alanı ve tabiat anıtı" olarak Bakanlık tarafından koruma altına alınıyor.


Bu doğrultuda son olarak, Kütahya'nın Domaniç ilçesi sınırlarında bulunan Topuk Yaylası, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından "Türkiye'nin 210'uncu tabiat parkı" ilan edildi.


Kütahya merkeze 101 kilometre mesafede ve Domaniç-İnegöl Karayolu'nun 11'inci kilometresinde yer alan tabiat parkı, 780 dekarlık orman alanı içerisinde yer alıyor.


- "81 il için tabiat turizmi master planlarını tamamladık"


Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Topuk Yaylası Tabiat Parkı'nın...