16 / 05 / 2024

Kütahyada yağmur suyu hattı projesi başladı

Kütahyada yağmur suyu hattı projesi başladı

Kütahya Belediyesi, ’yağmur suyu hattı’ projesinin çalışmalarına başlandı. Hattın tamamlanmasıyla birlikte yağışlı havalarda mahallede yaşanan sel ve su baskını gibi olumsuz durumlar ortadan kalkacağı açıklandı.

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Alacak Yönetimi Gayrimenkul Yatırım Ve Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Nilay Kara ve Serkan Yağmur ortaklığında kuruldu. 

Yağmur Yatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur Yatçılık Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Haluk Türkeri ve Sıddık Bağatur ortaklığında kuruldu.

TEM34 Tahtakale'nin kısmi geçici kabul tutanağı onaylandı!

TEM34 Tahtakale'nin 678/1 Ada/Parsel Cami ve Bu Parsele Ait Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri, 670/1 Ada/Parsel Park, 670/1 ve 678/1 Ada/Parseller İmar Yolları, Ada Dışı Atık Su ve Yağmur Suyu Hattı İnşaatı İşlerinin kısmi geçici kabulü yapıldı.

Yağmur suyu toplama sistemi binalarda nasıl işleyecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ana hizmet binasına kurulan yağmur suyu toplama sisteminin işleyişi video ile paylaşıldı. 

'Yağmur suyu toplama sistemi' ev fiyatlarını yükseltecek mi?

Kuraklığın katlanarak artması sebebiyle çıkarılan yağmur hasadı zorunluluğu siteleri mini baraja çevirecek. Ortalama 400 mm yağış alan bir bölgede 100 metrekarelik bir çatıdan 30 metreküplük su hasadı yapılabiliyor. Bu durum aynı zamanda su faturalarını yüzde 30 azaltıyor.

ÇATIDER'den yağmur suyu toplama sistemi zorunluluğuna destek!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, ‘Binaların çatılarında toplanan yağmur sularının arıtılarak bina ihtiyacında kullanılmak üzere bahçe zemini altında bir depoda toplaması amacıyla yağmur suyu toplama sistemi yapılması zorunluluğunun’ olumlu bir adım olduğunu söyledi.

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Yağmur tarafından kuruldu.

Emre Aşık'ın eşi Yağmur Sarnıç'tan ev isyanı!

Eski futbolcu Emre Aşık ile sancılı bir boşanma süreci yaşayan Yağmur Sarnıç, parasının olmadığını öne sürerek ev tutamadığını dile getirdi. 

Yağmur Ünal'dan miras kavgası açıklaması!

Türkan Şoray'ın kızı Yağmur Ünal, pek çok ünlü sanatçının ölümünden sonra yaşanan miras kavgalarına ilişkin kendisine sorulan soru üzerine açıklamalarda bulundu. Ünal, ablasıyla arasında öyle bir olay yaşanmayacağını söyledi.

Malatya Yağmur Apartmanı’ndaki bilinçsiz yıkım 2 binaya hasar verdi!

Malatya depreminde ağır hasar gören Yağmur Apartmanı’nın yıkım çalışmaları sırasında 2 bina hasar gördü. 2 binada tahliye gerçekleşti.

Malatya’daki Yağmur Apartmanı yıkılırken çöktü!

Elazığ Sivrice’de meydana gelen depremden sonra Malatya’da hasar gören binaların yıkım çalışmaları devam ediyor. Yıkım çalışması sırasında Yağmur Apartmanı’n bir anda çöktüğü belirtildi.

Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli TBM indirme töreni yapıldı! 

İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 ilçedeki 11 noktanın sel riski taşıyan yerlerini su baskınlarından kurtaracak Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli Tünel Açma Makinesi İndirme Töreni'ne katıldı. 

Kütahyada yağmur suyu hattı projesi başladı Haberi

Kütahyada yağmur suyu hattı projesi başladı

Kütahya Belediyesi Basın Yayın Servisi’nden yapılan açıklamada, "Uzun yıllardan bu yana özellikle Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih ve Gaybiefendi mahallelerinin kanayan yarası haline gelmiş yağmur suyu sorununun çözümü için üretilen proje çalışmaları başladı. Yapılacak olan yağmur suyu hattının tamamlanmasıyla birlikte yağışlı havalarda mahallede yaşanan sel ve su baskını gibi olumsuz durumlar ortadan kalkacak. Yağmur suyu hattı projesinin en geç 1 sene de tamamlanması hedefleniyor" denildi.


Hürriyet...