15 / 05 / 2024

Kuvai Milliye Şehitler Müzesi açıldı mı

Kuvai Milliye Şehitler Müzesi açıldı mı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlandığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, açılıyor.

SON DAKİKA: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cuma ve hafta sonu bazı saatlerde kapatılacak! 

Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri için çalışmalar başladı. Bu kapsamda İstanbul'da da düzenlenecek etkinlikler sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bazı saatlerde kapalı olacak. İşte köprünün kapalı olacağı saatler...

Osmaniye'ye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi yapılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tüysüz Belde’sinde yapımına başlanan Osmaniye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arazisinde incelemelerde bulundu. 

Konya'daki Kuva-yı Milliye Karargâhı olan konakta çökme tehlikesi!

1919'da Anadolu’nun birçok beldesine kurulan Kuva-yı Milliye karargâhlarından birisi olan Konya’nın Beyşehir ilçesindeki karargâh çökme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Şehitler Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şehitler Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Bayrampaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Şehitler tarafından kuruldu.

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda dönüşüm Mayıs'ta tamam!

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nda dönüşüm mayıs ayına kadar tamamlanacak. Otogar Genel Müdürü Beşli dönüşüm projesinin akıllı peron sistemi, şoförler lokali ve yolcular için kütüphane gibi düzenlemeler yer aldığını açıkladı.

Kumburgaz Kuvayi Milliye İlkokulu açıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından eğitim bağışçısı Hüseyin Deniz'in desteğiyle inşa ettirilen Büyükçekmece Kumburgaz Kuvayi Milliye İlkokulu'nun açılışı yapıldı.

Eceabat Şehitler Camisi ibadete açıldı!

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde THY-OPET Havacılık Yakıtları AŞ tarafından inşa edilen Eceabat Şehitler Camisi ibadete açıldı.

Antalya Şehitler Müzesi 18 Mart 2020'de açılıyor!

Antalya'da eski Dokuma Fabrikası bölgesinde kurulan Antalya Şehitler Müzesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. İnşaatına 29 Mayıs'ta başlanan müze 18 Mart 2020'de açılacak.

Bayrampaşa 15 Temmuz Şehitler Otogarı için suç duyurusu!

Bayrampaşa 15 Temmuz Şehitler Otogarı'nı işleten Avrasya Terminal İşletmeleri, sözleşmesi bitmesine rağmen hala işletmeye devam ediyor. Otogar Esnafları Derneği Başkanı Şahap Önal, savcılığa suç duyurusunda bulundu...

Bayrampaşa 15 Temmuz Şehitler Otogarı taşınacak mı?

4 Mayıs 2019 itibariyle otogarın 25 yıllık işletme süresi doldu. Peki şimdi ne olacak? 15 Temmuz Şehitler Otogarı taşınacak mı?

Kars Bülbül Mahallesi'ne imar talebi!

Kars Bülbül Mahallesi sakinleri, geçtiğimiz yıllarda bir kısmı Şehitler Mahallesine bağlanan kısmını geri istiyor. Bülbül Mahallesi muhtarı Cüneyt Kaya, ''Şehitler Mahallesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında imar var ama Bülbül Mahallesinde yok'' dedi.

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi yarın açılacak!

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

Mardin'de 8 bin 781 konut projesini hayata geçirdik!

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen Mardin mitingine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Son 17 yılda Mardin'e 28 katrilyon yatırım yaptık'' dedi.

Kuvai Milliye Şehitler Müzesi açıldı mı Haberi

Kuvai Milliye Şehitler Müzesi açıldı mı


Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün, tarihi Havza mitingi öncesinde Samsun ahalisinin gizlice buluşup çetelerin saldırılarına karşı ilk direniş planlarının hazırlandığı Şeyh Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi, açılıyor. Tarihi külliye, ziyaretçilere kapılarını 21 Kasım Pazartesi günü Saat 16.00’da düzenlenecek törenle açacak.


Cumhuriyet tarihinin başlangıcı olan Samsun için Sadi Tekkesi ve Kuva-i Milliye Ruhu Külliyesi, büyük önem taşıyor.  Düşmana karşı ilk direniş eylem planlarının gizlice hazırlandığı tarihi tekke, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ilk halk desteğine ev sahipliği yapmıştı. Tekkeyi yıllar sonra bulup gün ışığına çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, yıkılmak üzere olan külliyeyi yeniden restore ettirdi.  Müzeye dönüştürülüp ışıklandırılması tamamlanan yapıda şehitler ve gaziler de unutulmadı. Vatan uğrunda şehadet şerbetini...