16 / 06 / 2024

Kuveyt ekonomisi

Kuveyt ekonomisi

Kuveyt, petrole bağımlılıktan kurtulmak için ekonomisini çeşitlendiriyor. Başta inşaat olmak üzere birçok sektörde yoğun bir yatırım atağı var. Perakendeden inşaata, taahhütten mobilyaya Türk firmalar için çok sayıda iş fırsatı bulunuyor...

Türkiye ekonomisi inşaatla büyüyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Özatay bugünkü yazısında Ocak ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi.Özatay yazısında inşaat dışı yatırım açısından Türkiye ekonomisi iyi bir performans göstermediğini belirtti.

Limak, Kuveyt Havalimanı'nı 2 yıl erken bitirecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: "Kuveyt Havalimanı yeni terminalinin yapım süresi olan 6 yıl çok uzun bir süre, bunu 3,5-4 yıla mutlaka indirmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Mehmet Şimşek: Türkiye ekonomisi büyük bir direnç gösterdi!

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye ekonomisini bir kelimeyle özetleyin derseniz, 'yüksek direnç' derim. Büyük bir direnç gösterdi Türkiye ekonomisi. Türkiye, güçlü reform uygulamalarıyla bir cazibe merkezine dönüşecektir." dedi.

Türkiye ekonomisi, yüzde 1,8 küçüldü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Türkiye ekonomisi, yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü.

Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 1,8 küçüldü!

TÜİK, Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme verisini açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 1,8 küçüldü. Bu yılın birinci ve ikinci çeyrek büyüme oranları ise yüzde 4.5 olarak açıklanmıştı.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Kuveyt Türk'ün hedefi 400 şube!

KUVEYT Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Bu yıl açılan 25 şube ile yıl sonunda şube sayımızı 385’e ulaştırmış olacağız. 2017’de 400 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Onur Park Life İstanbul, Kuveyt Fuarı'nda büyük ilgi gördü!

Onur İnşaat A.Ş. ve Onur Çimento Yapı A.Ş., Kuveyt Uluslararası Gayrimenkul Fuarında Onur Park Life İstanbul projesiyle görücüye çıktı.

Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9 büyüdü!

Türkiye'de 1 Kasım 2015 seçimlerinden bu yana geçen 1 yıllık dönemde ekonomide birçok düzenlemeye imza atıldı. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9 ile Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin 2.5 katı hızla büyüdü.

İngiltere ekonomisi 3. çeyrekte yüzde 2,3 büyüdü!

İngiltere ekonomisi, yılın 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,3 büyüdü.Ülkede ekonomik büyüme, yılın 3. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 0,3'lük piyasa beklentilerinin üzerinde gelerek yüzde 0,5 oldu.

Türk müteahhitlerden Kuveyt atağı!

Türkiye-Kuveyt İş Konseyi Başkanı Ekşi: "Kuveyt'te 2020'ye kadarki süreçte 150 milyar dolara yakın altyapı ve üst yapı projesi var. Bunların hepsi Türk müteahhitlerinin yapabileceği işler" dedi.

Türkiye Kuveyt'teki mega projelere talip oldu!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye ile Kuveyt arasındaki 700 milyon dolarlık ticaret hacminin daha da yukarı çekilmesi gerektiğini belirtti.

Lütfi Elvan: Kuveyt'teki projeler için destek bekliyoruz!

Elvan, Kuveyt Planlama ve Kalkınmadan sorumlu Devlet Bakanı Al-Subaih ile görüştü.Bakan Elvan: "Kuveyt'in 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde aşağı yukarı 150 milyar dolarlık proje stoku var, 523 mega proje gerçekleştirmeyi planlıyorlar" dedi.

Kuveyt ekonomisi Haberi

Kuveyt ekonomisi

ARAPÇA'DA "su kenarındaki kale" anlamına gelen Kuveyt, Basra Körfezi kıyısında yer alıyor. Sadece 17 bin 820 kilometre kare yüzölçümü ve 3.9 milyon nüfusu bulunan bu küçük ülke, buna karşılık 96.5 milyar varille dünya petrol rezervinin yüzde 8'ine sahip. Dünyada üretilen petrolün yüzde 13'ünü tek başına gerçekleştiriyor. 


Bu gücüyle dünyada en fazla petrol ihraç eden sekizinci ülke konumunda bulunuyor. Yaklaşık 111 milyar dolarlık ihracatı, 26 milyar dolarlık da ithalatı var. Yani dış ticarette beş katın üzerinde fazla veren Kuveyt, yaklaşık 48 bin dolar kişi başı milli geliriyle dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alıyor. Nüfusunun sadece 1.1 milyonunun Kuveytlilerden oluştuğunu ve genç bir nüfus yapısına sahip olduğunu da hatırlatalım. 


PETROL ÜLKENİN CAN DAMARI


 İhracatının yüzde 95'ini, toplam gelirlerinin ise yüzde 80'ini petrolden elde...