13 / 05 / 2024

Kuyucuk Gölü kurudu mu

Kuyucuk Gölü kurudu mu

Kuş cenneti Kuyucuk Gölü tamamen kurudu. Bataklığa dönen gölde kuşların da ölmesiyle burada sadece az sayıda karga kaldı. Hayvanların ayak izlerinin kaldığı kuş cennetinin maviliği, yerini simsiyah bir görüntüye bıraktı.

Kırşehir'deki Seyfe Gölü tamamen kurudu!

Seyfe Gölü Koruma Derneği Başkanı Mustafa Yavuz, yüzlerce yaban kuşunu barındıran Seyfe Gölü'nün tamamen kuruduğunu belirterek bölgede yaşanan bir başka tehlikeye dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Kuyucuk Gölü AB ülkelerinde gösterime girdi!

AVRUPA Komisyonu'nun, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında "Turizm ve Korunan Alanlar" temasıyla, 6 yıl önce seçkin destinasyonlar arasına soktuğu Kars'ın Kuyucuk Gölü'yle ilgili tanıtım filmleri ve belgeseller, AB ülkelerinde gösterime girdi

Kars'ın Kuyucuk Gölü AB ülkelerinde tanıtılıyor!

AVRUPA Komisyonu'nun, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında, 6 yıl önce seçkin destinasyonlar arasına soktuğu Kars'ın Kuyucuk Gölü'yle ilgili tanıtım filmleri ve belgeseller, AB (Avrupa Birliği) ülkelerinde gösterime girdi.

Aral Gölü tamamen kurudu!

NASA'nın yayınladığı uydu görüntüleri bir zamanlar dünyanın en büyük dördüncü gölü olan Aral Gölü'nün 14 yılda giderek küçüldüğünü ve bu yıl tamamen kuruduğunu ortaya koydu.

Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti kurudu!

KARS Kuzeydoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Arpaçay İlçesi'ndeki Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti'nin bilinçsiz su kullanılması nedeniyle tamamen kuruduğunu ve artık buraya göç mevsiminde bile kuşların uğramadığını söyledi...

Burdur Gölü için festival yapıldı!

Burdur Gölü'nün her geçen gün biraz daha kuruduğuna dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için düzenlenen Burdur Gölü Festivali, kortej yürüyüşü ve Gökhan Tepe konseriyle başladı.

Kuyucuk Kuş Cenneti bataklığa döndü!

Kuyucuk Gölü küresel ısınmanın etkisiyle tamamen kurudu. Bataklığa dönen gölde kuşların da ölmesiyle burada sadece az sayıda karga kaldı. Hayvanların ayak izlerinin kaldığı kuş cennetinin maviliği, yerini simsiyah bir görüntüye bıraktı.

Kuyucuk Gölü tamamen kurudu!

Kuş cenneti Kuyucuk Gölü tamamen kurudu. Bataklığa dönen gölde kuşların da ölmesiyle burada sadece az sayıda karga kaldı. Hayvanların ayak izlerinin kaldığı kuş cennetinin maviliği, yerini simsiyah bir görüntüye bıraktı.

Meke gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölünde, tuz tabakaları oluştu. Su bulunan az bir bölümü ise kırmızı renge büründü. Eski görünümünden eser kalmayan gölde oluşan kırımızı görüntü ‘Meke gölü kururken kan ağlıyor’ yorumlarına neden oldu.

Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu!

Konya'nın Karapınar İlçesi sınırlarında bulunan ve 'dünyanın nazar boncuğu' olarak adlandırılan Meke Gölü yüzde 99 oranında kurudu. Yağışların az olması ve yeraltı sularının çekilmesiyle kuruyan krater gölde, tuz tabakaları oluştu

Mogan Gölü taşıma suyla canlandırılmaya çalışılıyor!

Suyu çekilen Mogan, taşıma suyla canlandırılmaya çalışılıyor. Mogan Gölü'nü besleyen 11 derede su azalıp, kurudu. Mogan'da su düzeyinin düşmesinden dolayı göl üzerinde yosun oluştu.

Sapanca Gölü yok olmak üzere!

Şehirlerde susuzluk endişesi yaşanırken, göller de kurumanın eşiğinde... Sapanca Gölü’ne su sağlayan iki derenin kuruduğunu belirten Prof. Dr. Özdemir, gölün yok olmaya yüz tuttuğunu belirtiyor

Kuyucuk Gölü'ndeki su seviyesi 2-3 metreye düştü!

Çağan Şekercioğlu, Kuyucuk Gölü'nün 2013 yılı içinde büyük ölçüde su kaybına uğradığını belirterek, 232 kuş türü tespit edilen gölde 15 yıl önce 13 metreyi bulan su seviyesinin 2-3 metreye kadar düştüğünü bildirdi.

Kuyucuk Gölü kurudu mu Haberi

Kuyucuk Gölü kurudu mu


Kars’ın Arpaçay ilçesinde kuş cenneti Kuyucuk Gölü tamamen kurudu.


Bataklığa dönen gölde kuşların da ölmesiyle burada sadece az sayıda karga kaldı. Hayvanların ayak izlerinin kaldığı kuş cennetinin maviliği, yerini simsiyah bir görüntüye...