20 / 05 / 2024

Kuzey Çin Havalimanı

Kuzey Çin Havalimanı

Şehirlerin giriş kapısı özelliği taşıyan havaalanları yenileniyor. Dublin'den Maldivler'e kadar pek çok yerde yapılan yeni havalimanları modern mimariden izler taşıyor. Kimi bir hayalden kimi ise kuşların özgürlüğünden esinleniyor

İzmir'e ikinci havalimanı geliyor! İlk girişimler başladı!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi "Dünya Şehir Aliağa" hedefi ile hazırlanan projelerini kamuoyuyla paylaştı. Bunlardan biri de Aliağa’ya Kuzey İzmir Havalimanı projesi oldu.

Gf Kuzey İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gf Kuzey İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ferit Şimşek ve Gökhan Hut ortaklığında kuruldu.

Çin, havalimanı yatırımlarında hızlandı!

Merkez Çin eyaleti Sichuan'ın başkenti Chengdu, Shangai ve Beijing’den sonra iki adet uluslararası havalimanı bulunan kentler arasına dahil oldu. Mart ayı sonunda inşaatında sona gelinen Chengdu'nun Tianfu havalimanı 28 Haziran tarihinde hizmete sunuldu.

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun'da 5 sanayi tesisinin temeli atıldı!

Samsun Havza'da 5 sanayi tesisinin temeli atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Havza, Kuzey'in sanayi merkezi olacak. Heyecanımız, hedeflerimiz çok büyük" ifadelerini kullandı.

Kuzey Marmara Otoyolu, Yeni Havalimanı'na ulaşımı hızlandıracak!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Samsunlu, "Hasdal’dan olan D-20 bağlantısı veya üçüncü köprünün bağlantı yolları ve şu an inşaatı oldukça ilerlemiş olan Kuzey Marmara Otoyolu, buraya yolcularımızın ulaşımında ciddi bir hızlılık sağlayacaktır." dedi...

Danıştay 3. havalimanı inşaatında o raporu bozdu!

Kuzey  Ormanları Savunması, inşaatına devam edilen üçüncü havalimanı projesindeki Eyüp Işıklar Köyü’ndeki “Kumtaşı Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ile ilgili İstanbul Valiliği’ne karşı açtığı davayı kazandı.

İstanbul’un yeni havalimanının inşaatı hızla ilerliyor!

Dünyanın en büyük havalimanlarından defalarca daha büyük olacak İstanbul’un yeni havalimanı inşaatı hızla ilerliyor. Hızlı tren ve metro bağlantısı olacak havalimanının toplamda 5 kuzey-güney ve 1 adet doğu-batı yönlü pisti olacak.

Kuzey İnşaatçılık ve Tarım Ürünleri Pazarlama Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Kuzey İnşaatçılık ve Tarım Ürünleri Pazarlama Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

KKTC'deki arazi problemi yeni havalimanı inşaatını geciktirdi!

4 yıl önce ihalesi yapılan ve Taş Yapı'nın inşaatını üstlendiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yeni havalimanı inşaatı için bugün ilk beton, KKTC ve Türkiye'den hükümet yetkililerinin katılacağı törenle dökülecek. Ancak havalimanının yapılacağı arazi üzerinde bazı anlaşmazlıklar var.

Kuzey İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Selma Güzey tarafından 50 bin TL sermaye ile 3 Ekim'de Ümraniye, Atakent Mahallesi, Mithatpaşa Caddesi, Meriç Apartmanı'nda kuruldu.

3. havalimanına martı operasyonu!

İstanbul’a yapılacak yeni havalimanının yanındaki büyük çöp toplama ve geri dönüşüm alanının bölgeden kaldırılması için havalimanı yönetimi ve belediye arasında görüşmeler hızlandı. İşte çalışmanın ayrıntıları...

Şahinbey Yeşilvadi yolundaki asfalt çalışmalarında sona gelindi!

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından kent trafiğini rahatlatmak için havalimanı ile Kilis yolunu birbirine bağlayacak 12 şeritli Yeşilvadi Bulvarı'nda asfaltlama çalışmaları parça parça bitirilerek yol trafiğe açılıyor.

Kuzey Çin Havalimanı Haberi

Kuzey Çin Havalimanı


Mimari ve tasarım yarışı gökyüzünü de sardı. Şehirlerin dışarıya açılan kapısı olan havalimanları artık modern mimariden izler taşıyor. Dünyanın gelişmekte olan şehirlerinde yenilenen havalimanları ilginç mimarileriyle görenleri büyülüyor. Hem şehir hem de üke hakkında ilk izlenimi oluşturması açısından kamu tarafından da desteklenen yatırımlarda uluslararası mimarlık şirketleriyle çalışılıyor. Dünyaca ünlü mimarlar da bu şehirleri turizmde daha cazip hale getirebilmek için birbiriyle kıyasıya yarışıyor.


DUBLİN

İrlanda'ya açılan modern kapı

Dublin de havalimanını yenileyen şehirler arasında geliyor. Hem teknik hem de terminal sahasını büyüterek toplam 100 bin metrekarelik alana çıkaran proje İrlanda'ya modern bir giriş kapısı özelliği taşıyacak. Pacall+Watson Mimarlık tarafından yapılan projede havalimanı iki bölümden oluşacak şekilde yapıldı. İki bina ise birbirine bir asma köprüyle bağlandı. Havalimanında check-in bölümleri projenin giriş binasında yapılırken uçağa...