30 / 04 / 2024

Samsun'da 5 sanayi tesisinin temeli atıldı!

Samsun'da 5 sanayi tesisinin temeli atıldı!

Samsun Havza'da 5 sanayi tesisinin temeli atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Havza, Kuzey'in sanayi merkezi olacak. Heyecanımız, hedeflerimiz çok büyük" ifadelerini kullandı.



Karadeniz Bölgesi’nin 10 bin dekar büyüklüğündeki tek sanayi alanı Havza Organize Sanayi Bölgesi(OSB) yatırımcılara kapılarını temel atma töreniyle açtı. 5 sanayi tesisinin temel atma töreni Bekdiğin meckiinde gerçekleşti.

Gazeteniz Olsun'da yer alan habere göre, törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Bugün Havza için, Samsun için 2 tarihi günü birden yaşıyoruz" diyerek başladı. Demir, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 100 yıl önce 25 Mayıs’ta burada karşılamış ve misafir etmiştik. Halkın işgallere tepki göstererek milli bilincin uyandırılmasını sağlayan ilk resmi genelge, burada hazırlanmış ve yayınlanmıştı. Diğer tarihi an ise yakın gelecekte Kuzey Anadolu’nun en büyük sanayi merkezi olacak Havza OSB'de 5 fabrikanın temelini atıyor olmamızdır. İş adamlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Havza OSB'de bugün toplam 151 milyon liralık yatırımın temellerinin atıldığını aktaran Başkan Mustafa Demir, "Heyecanımız da, hedeflerimiz de büyük. Her zaman dediğimiz gibi Samsun için taş üstüne taş koyanın yanında olacağız. Samsun için hayallerimiz var ve biz bu hayalleri siz saygıdeğer hemşehrilerimiz ile gerçekleştireceğiz. En kısa sürede faaliyete geçecek tesislerimiz, ilçemize, halkımıza ve yatırımcı kuruşlara hayırlı uğurlu olsun. 5 sanayi işletmesi ilçe ve kent ekonomimize önemli katkılar sağlayacak" ifadelerini kullandı. 


Geri Dön