05 / 05 / 2024

Kuzey denizi enerji adası inşaatı ne zaman başlayacak

Kuzey denizi enerji adası inşaatı ne zaman başlayacak

Danimarka Kuzey Denizi'nde enerji ada inşası için düğmeye bastı. İlk etapta üç milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak proje 2033 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi'ndeki depremin ardından uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında değerlendirmeler yaptı. Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Depremin yeri ilginç. Deprem Kuzey Marmara çukurluğunda, yani KAF’ın kuzey kolu üzerinde" dedi. İşte ayrıntılar...

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.

Adapazarı - Tepeören Enerji İletim Hattı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Tuzla ilçesi, 380 kV Adapazarı - Tepeören Kuzey ( Yenileme ) Enerji İletim Hattı'na ilişkin 1/5000 ölçekli 20.06.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Danimarka, Kuzey Denizi'nde enerji adası inşa edecek!  Üç milyon konut etkilenecek!

Danimarka Kuzey Denizi'nde enerji ada inşası için düğmeye bastı. İlk etapta üç milyon konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak proje 2033 yılında tamamlanması bekleniyor. 

Marmara Denizi'nde 7.2'lik enerji var!

Prof. Dr. Haluk Özener, "Marmara Denizi’nde bir deprem olursa 7,2’lik bir enerji var. Biz bunu hep söylüyoruz. Bunu bilelim bununla yaşamayı öğrenelim." dedi.

Kuzey Marmara Otoyolu bölgesinde acele kamulaştırma kararı!    

Kuzey Marmara Otoyolu ile keşisen enerji iletim hatlarının deplase edilmesi amacıyla ekli haritalar ile listelerde güzergahları ve bulundukları yerler ile ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Kuzey Denizi'ne yapay ada inşa edilecek!

AB ülkeleri, Kuzey Denizi’nde Dogger Bank olarak bilinen ve derinliği 15 ile 36 metre arasında değişen sığlık alana ada inşa edecek. Proje Birleşik Krallık, Almanya, Danimarka, Belçika, Norveç ve Hollanda’ya elektrik enerjisi sağlayacak.

Kozan-Yeşilhisar enerji iletim hattı için acele kamulaştırma!

380 kV Kozan TM-Yeşilhisar Enerji İletim Hattı (Kuzey) Projesi ile 380 kV Kozan TM-Yeşilhisar Enerji İletim Hattı (Güney) Projesi kapsamında bazı taşınmazların acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

2014 enerji sektörü!

Türkiye'de 2014 enerji gündemine maden kazaları ve Kuzey Irak petrolünün sevkıyatı, dünya gündemine Rusya’nın “ gaz tekelinin ” kırılması çabaları ile düşen petrol fiyatları damga vurdu.

Yayla Enerji Ankara 2. etap Kuzey Kuşaklama ihale süresini uzattı!

Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yayla Enerji Ankara 2. etap Kuzey Kuşaklama ihale süresini uzattı.

Adapazarı - Tepeören Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Adapazarı - Tepeören (Kuzey) Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi için proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Bakanlar Kurulu'nun kararı bugün Resmi Gazete' de yayımlandı...

Taner Yıldız: Kuzey Irak petrolünün sevkiyatı başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, " Ceyhan'da bekleyen Kuzey Irak petrolünün uluslararası piyasaya sevkiyatı başladı. 1 milyon varil petrolün yüklemesi devam ediyor" dedi...

AA'nın Enerji Terminali Projesi'ne övgü geldi!

Kuzey Ren - Vestfalya Eyaleti Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Gessner, "Anadolu Ajansının Enerji Terminali Projesi, Türkiye'den ihtiyaç duyduğumuz iyi ve deneyimli bilgiye ulaşmamızı kolaylaştıracak" dedi.

Kuzey denizi enerji adası inşaatı ne zaman başlayacak Haberi

Kuzey denizi enerji adası inşaatı ne zaman başlayacak

Sünyanın ilk enerji ada projesi hayata geçmeye hazırlanıyor. BBC Türkiye'de yer alan habere göre; ülke tarihinin en büyük inşaat projesi olan adanın 18 futbol sahası büyüklüğünde olacak. Bunun daha sonra üç katına çıkarılabileceği dile getiriliyor. 

200 dev rüzgâr türbini için bir merkez olarak hizmet verecek ada kıyıdan 80 kilometre uzaklıkta inşa edilecek.

2033'TE HİZMETE GİRECEK 

2026 yılında inşaatı başlanacak adanın 2033'te hizmete alınması bekleniyor. Yüzde 51'i devlete ait olacağı belirtilen tesisin proje maliyetinin 34 milyar dolar olacağı hesaplanıyor.

Yeni adanın enerji üretme kapasitesi 3 gigavat olacak. Kapasitenin zaman içinde 10 gigavata çıkarılması hedefleniyor. Burada üretilen elektriğin Belçika, Hollanda ve Almanya'ya da verilmesi planlanıyor.

Adanın ayrıca gemicilik, havacılık, sanayi ve ağır yük taşımacılığı sektörüne yeşil hidrojen sağlayabileceği belirtiliyor. Danimarka Enerji Bakanı Dan Jorgensen,...