29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi'ndeki depremin ardından uyardı!

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi'ndeki depremin ardından uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında değerlendirmeler yaptı. Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Depremin yeri ilginç. Deprem Kuzey Marmara çukurluğunda, yani KAF’ın kuzey kolu üzerinde" dedi. İşte ayrıntılar...



Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz gün Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Sayın Görür, sosyal medya hesabından haritalı paylaşımda bulunarak uyarıda bulundu.  Deprem uzmanı, "Depremin yeri çok ilginç. Deprem Kuzey Marmara çukurluğunda, bulunmakta yani KAF’ın kuzey kolu üzerinde meydna geldi." ifadesini kullandı.

Görür'ün paylaşımında şunları belirtti;  "Arkadaşlar, dün gece yine  Ege Denizi’nde 4,0 bir  deprem yaşandı. Depremin yeri ilginç. Yaşanan bu  deprem Kuzey Marmara çukurluğunda, yani KAF’ın kuzey kolu üzerinde yer alıyor. Bu kol Yunanistan’a kadar devam ediyor." dedi.

MARMARA'DA HER AN  7 ÜZERİ DEPREM YAŞANABİLİR

Prof. Dr. Naci Görür geçtiğimiz günlerde de yapmış  olduğu açıklamalarda, halkımızın deprem hakkında  ve yine depremin  farkındalığı maalesef bu kültürde yok.. Böyle bir  süreçte vatandaşlar kendini tehdit eden bir konu hakkında maalesef tamamen bilgisiz yada çok az bilgi sahibiler.  Geçtiğimiz günlerde kaydettiği 23 şehrin deprem bölgesinin üzerine kurulmuş. Bundan hiç kimsenin haberi yok. En son dayanamadım söyledim. Kork ya kork. Bizler bilim insanı olarak yüzbinlerce insanımızın hayatının bir ipliğe bağlı olduğunu görüp uyarıda bulunmayacak mıyız  Bizim kimseyi korkutmak gibi bir derdimiz yok. Bu 23 şehirde bulunan faylar her an 7yedi ve üzeri bir deprem yapabilir.

 Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi ndeki depremin ardından uyardı!

DEPREM NEDİR?

Deprem, tektonik kuvvetlerin yada  volkan faaliyetlerinin de etkisi ile yer kabuğunun kırılması ile meydana gelen enerjinin sismik dalgalar hâlinde yayılarak geçtikleri ortamları ve yeryüzünü kuvvetle sarsması olayıdır.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUR?

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? KAF, 1100 kilometre uzunluğunda bulunan sağ yönlü bu doğrultu kapsamında atımlı aktif fay hattı demektir.  Buna göre, yaklaşık Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan tüm kuzey Anadolu'yu kesmektedir. Ayrıca fay hattı, tek bir faydan oluşmamaktadır,  pek çok parçadan oluşan bir fay zonu halindedir.

Prof. Dr. Naci Görür'den 7 şiddetinde deprem uyarısı!

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli uyarısı: 7'nin üzerinde deprem bekliyorum!

Prof. Dr. Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı!


Geri Dön