28 / 04 / 2024

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.



Trakya Belediyeler Birliği, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde düzenlediği "deprem çalıştayı"nda, jeofizik mühendisi ve deprem bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan önemli uyarılarda bulundu. Eyidoğan, İstanbul'da beklenen depremin yanı sıra Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa kıyıları, Yalova ve Kocaeli'nin de Marmara depremi için risk altında olduğunu belirtti.

 Marmara Denizi nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Özellikle Şarköy civarında karaya çıkan ve Saros Körfezi'ne oradan da Yunanistan'a kadar uzanan bir fay hattının varlığına dikkat çeken Eyidoğan, Mürefte, Şarköy ve Saros arasında fayın kendisinin bulunduğunu ve 1912 yılında 7.2 büyüklüğünde deprem yaratan bölgenin de burası olduğunu vurguladı. Bu nedenle, bu bölgelerde yapılaşmanın daha dikkatli bir şekilde yönetilmesi ve denetlenmesi gerektiğini önemle belirtti. Prof. Dr. Eyidoğan'ın uyarıları, Marmara Bölgesi'ndeki deprem riskinin ciddiyetini bir kez daha hatırlattı.

 


Geri Dön