23 / 11 / 2024
fuzul

Marmara Denizi’nde deprem

Marmara Denizi’nde deprem

Saat 17.43'te Marmara Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin ardından olumsuz bir sonuç yaşanmadı.




Marmara Denizi bölgesinde yeni bir deprem yaşandı. Saat 17.43'te meydana gelen depremin büyüklüğü 3.8 olarak ölçüldü.

Depremin merkez üssü 7 kilometre derinliğinde yer aldı ve şu ana kadar olumsuz bir etki tespit edilmedi.

Öte yandan, AFAD'ın aksine Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 3.7 olarak açıkladı ve depremin merkez üssünün yerin 5 kilometre derinliğinde olduğunu bildirdi.

Deprem anında yapılması gerekenler

Deprem anında güvenliğinizi sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Sakin Kalın: Panik yapmadan sakin kalmaya çalışın. Hızlı ve kontrollü düşünme yeteneğinizi koruyun.

Korunaklı Bir Yere Geçin: Eğer kapalı bir mekandaysanız, hızla masa, masa altı gibi dayanıklı eşyaların yanına veya köşeye geçin. Eğer dışarıdaysanız, elektrik direği, ağaç gibi düşebilecek nesnelerden uzak durun.

Asansörleri Kullanmayın: Deprem anında asansörleri kullanmamaya özen gösterin. Mahsur kalmamanız için en iyisi merpenleri kullanmaktır.

Kapı ve Pencere Yakınında Durmayın: Deprem sırasında kapı ve pencere yakınında durmak tehlikeli olabilir. Yıkılabilirler veya cam kırıkları size zarar verebilir.

Başınızı Koruyun: Eğer masa altına geçmek mümkün değilse, başınızı ellerinizle koruyun. Başınıza düşebilecek cisimlere karşı önlem alın.

Dışarıdaysanız Açık Alana Çıkın: Binaların yakınındaysanız ve güvenli bir yer bulamıyorsanız, açık alana çıkın. Binanın çatısı, camları ve duvarları tehlikeli olabilir.

Deniz Kenarından Uzak Durun: Deprem sonrası tsunaminin olasılığını göz önünde bulundurarak deniz kenarına yaklaşmamaya özen gösterin.

Kapı ve Çıkışlara Yaklaşmayın: Deprem anında panikle dışarı çıkmaya çalışırken darbeler alabilirsiniz. Kapılardan ve çıkışlardan uzak durun.

Cep Telefonunu Gereksiz Kullanmayın: Deprem anında telefon hatları yoğunlaşabilir. Acil durumda olanların iletişim kurabilmesi için cep telefonunuzu mümkünse kapatın veya acil durumlar için kullanın.

Yanıcı Maddelerden Uzak Durun: Gaz sızıntısı gibi risklerden korunmak için ateşe yaklaşmamaya özen gösterin.

Deprem sonrası da dikkatli olmanız önemlidir. Yıkılmış binalardan uzak durun, tehlikeli olabilecek alanlara gitmeyin ve acil durum ekiplerine yardımcı olmaları için gereken bilgiyi sağlayın. Depremlere karşı hazırlıklı olmak ve güvenliğinizi korumak için düzenli olarak tatbikat yapmanız ve acil durum planı oluşturmanız da önemlidir.

Marketlerin gramaj hilesi! Vatandaşlar gram gram soyuluyor

Son Dakika Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Togg fabrikasını ziyaret etti

Memur-Sen'den açıklama geldi: Memura kira yardımı...


Geri Dön