02 / 05 / 2024

kuzey ırak petrol boru hattı

kuzey ırak petrol boru hattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünü Türkiye’ye ulaştıracak boru hatlarıyla ilgili son testlerin Silopi’ye kadar tamamlandığını söyledi ve ekledi: Artık akış da başlıyor olacaktır...

Kuzey Irak'tan petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışı başladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını belirterek, "Oradaki mevcut tanklara ölçülebilir şekilde petrolü basmış oluyoruz...

Kuzey Irak ile doğalgaz anlaşması yapıldı!

Enerjide arz güvenliği ve kaynak çeşitliliği sağlamayı hedefleyen Türkiye, Kuzey Irak'ın kaynaklarını dünya pazarlarına ulaştırmayı sağlayacak milyarlarca dolarlık petrol ve doğalgaz alanında işbirliği içeren anlaşmaları tamamladı...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'tan Japon şirketle petrol anlaşması!

Irak Petrol Bakanlığı, Japon J.G.C Şirketi ile günde 55 bin varil petrol kapasiteli güney rafinerilerinde kalan maddelerin yeniden işlenmesi projesi için 4 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılayı azaltabileceğini aktardı.

Limak'tan Kuzey Irak'a 141 milyon dolarlık tünel!

Limak, DEAŞ’ın saldırılarına rağmen yapımını üstlendiği 3.6 kilometrelik Gali Zakho Tüneli’ni açtı.

Kuzey Irak Erbil Gayrimenkul Fuarı 26-29 Ekim'de!

Kuzey Irak Erbil'de bu yıl 2.si gerçekleşecek olan ERBIL REAL EXPO Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı 26-29 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Irak'ta günlük 150 bin varil kapasiteli petrol rafinerisi inşa edilecek!

Irak Petrol Bakanlığı, güneydeki Meysan ilinde günlük 150 bin varil petrol ihracatı kapasitesine sahip rafinerinin inşaatına başlanacağını duyurdu. Rafinerinin inşaatı ve çalıştırılmasının Çinli ve İsviçreli şirket tarafından yürütüleceğini aktarıldı.

Nevita gözünü Kuzey Irak’a çevirdi!

Fuzul Grup bünyesinde faaliyet gösteren Nevita, Orta Doğu ve Körfez ülkesi yatırımcılarını Türkiye’ye çekiyor. Bugüne kadar 90 milyon TL değerinde yatırımı Türkiye’ye getiren Nevita, gözünü K. Irak’a çevirdi.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı için 4 ilde kamulaştırma!

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının deplase edilmesi amacıyla Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

NMR İnşaat Kuzey Irak yatırımlarına devam ediyor!

Lojistik, inşaat ve dış ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren Anç Grup, Irak'taki yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Anç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Anç, NMR İnşaat adı altında Kuzey Irak'taki yatırımlarına devam ettiklerini söyledi..

YHT Kuzey Irak'a gidecek!

YHT Kuzey Irak'a gidecek. Yeni yılda 5 milyar lira yatırım planlayan TCDD, YHT seferlerini komşu ülkelere kadar götürecek. 2015 programı kapsamında Kuzey Irak hattı gündeme gelecek.

kuzey ırak petrol boru hattı Haberi

kuzey ırak petrol boru hattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünü Türkiye’ye ulaştıracak boru hatlarıyla ilgili son testlerin Silopi’ye kadar tamamlandığını söyledi ve ekledi: Artık akış da başlıyor olacaktır. 


Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu başkan ve üyelerini kabul eden Yıldız, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Kuzey Irak’tan Türkiye’ye petrol akışı ne zaman?” sorusuna Yıldız, “Kuzey Irak petrolü, önce Silopi’ye kadar hem korozyon hem de test çalışmalarını tamamlamıştır. Şimdi de Ceyhan’a kadar geldi. Bununla alakalı artık akış da başlıyor olacaktır. Bundan sonra, Şehristani’nin açıklamalarını son derece önemli buluyoruz. 


TÜRKİYE ÜZERİNDEN AÇILACAK 


Irak’ın petrolleri, dünyaya Türkiye üzerinden açılabileceğini söyledi ve 3 temel şarttan söz etti. İster kamu ister özel şirketler ile beraber, sözleşmelere derç edilen, sözleşmelerin içinde bulunan notlar olduğunu söylemem lazım. Bağdat...