06 / 05 / 2024

Kuzey Yıldızı Camisi nereye inşa edilecek

Kuzey Yıldızı Camisi nereye inşa edilecek

Kuzey Yıldızı Camisi 130 bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek. 9 bin kişilik caminin yanında bin 500 kişilik kongre salonu ve çeşitli merkezler yer alacak.

Kuzey Yıldızı Hafriyat Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Yıldızı Hafriyat Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Gülbahar Yıldız tarafından kuruldu.

Sivas'ta, ay yıldız mimarili cami ibadete açıldı!

Sivas'ta, ay ve yıldız mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Sivas'ın ay yıldız mimarili camisi ibadete gün sayıyor!

Sivas'ta belediye ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapılan "ay yıldız" şeklinde mimariye sahip caminin hizmete girmesi için geri sayım başladı...

Kuzey Yıldızı Camii açıldı!

Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında  "İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

Yıldız Hamidiye Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restorasyonu gerçekleştirilen Yıldız Hamidiye Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan ilk cuma namazının ardından ibadete açıldı

Yıldız Hamidiye Camisi yarın açılıyor!

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te inşa edilen Yıldız Hamidiye Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından yarın cuma namazıyla ibadete açılıyor.

Ankara Kuzey Yıldızı Külliyesi 2017'de tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Kuzey Yıldızı Külliyesi’nde inşaatın yüzde 70'i tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Cumhuriyet tarihinin en görkemli inanç ve kültür merkezlerinden birini inşa ediyoruz" dedi.

Ankara Kuzey Yıldızı Külliyesi'nin yüzde 70'i tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına devam edilen Kuzey Yıldızı Külliyesi'nde inşaatın yüzde 70'i tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Cumhuriyet tarihinin en görkemli inanç ve kültür merkezini inşa ediyoruz" dedi.

Ankara Kuzey Yıldızı Külliyesi'nin yüzde 70'i tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen Kuzey Yıldızı Külliyesi’nde inşaatın yüzde 70'i tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Cumhuriyet tarihinin en görkemli inanç ve kültür merkezini inşa ediyoruz" dedi.

Samsun Kuzey Yıldızı projesinde son durum!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Karadeniz’in en büyük kentsel dönüşüm projesi Kuzey Yıldızı projesinin Yeni Mahalle’de gerçekleşecek 2. etap çalışmalarını yakından takip ediyor.

Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında gizli imza bulundu!

Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sırasında 115 yıllık bir sürprizle karşılaşıldı. İtalyan ve Rum kalem ustalarının, camiye imzalarını gizledikleri görüldü.

Kuzey Yıldızı Camisi nereye inşa edilecek Haberi

Kuzey Yıldızı Camisi nereye inşa edilecek


Kuzey Yıldızı Camisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melik Gökçek'in hayata geçireceği 18 proje içinde yer alıyor.  Kuzey Yıldızı Cumhuriyet döneminin en iddialı camisi olarak projelendirildi 


130 bin metrekarelik alanda inşa edilecek. 9 bin kişilik caminin yanında bin 5 bin kişilik kongre salonu ve çeşitli merkezler yer alacak. 


Kuzey Ankara'nın adını Kuzey Yıldızı koyduklarını ve buraya Kuzey Yıldızı Cami'sini yapacaklarını belirten Gökçek, bu projenin kendisini en çok heyecanlandıran projelerden birisi olduğunu dile getirdi


Kuzey Yıldızı Camisi detayları: 

İhalesi yapılan ve hafriyata başlanan Kuzey Yıldızı Camisi'nin yanında, 5 bin kişilik bir kongre salonu, bin 500 kişilik lokanta bölümü, çeşitli dükkanlar ve sanat merkezleri de yer...