11 / 05 / 2024

Kuzu Limanı arıtma tesisi yapılacak mı

Kuzu Limanı arıtma tesisi yapılacak mı

Kuzu Limanı'na sintine depolama ve arıtma tesisinin yapılmasıyla ilgili Haziran sonu haberler çıkmıştı. Ancak başlatılan imza kampanyasıyla Çanakkale Valiliği de devreye girdi ve konuyu Bakanlığa iletti...

Kuzu Grup, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini kazandı!

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı. İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek.

Çan Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona yaklaşıldı!

Çan Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi'nde sona yaklaşıldı. 7 milyon lira yatırımlı projenin yüzde 85'inin tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu,Temmuz'da hizmete sokmayı planlıyoruz" dedi.

Poyraz limanı mevkiine yapılan arıtma tesisi protesto edildi!

Bozcaada'da, Poyraz Limanı Mevkisi'nde yapımı devam eden atıksu arıtma tesisi, yeri yanlış olduğu gerekçesiyle protesto edildi. Bozcaada Forum'un çağrısı ile toplanan 40 kişi pankartlarla eylem yaptı.

Salih Gökçe : Akdeniz Arıtma Tesisi 2 ay içinde çözülecek!

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sinekle mücadele, Akdeniz Arıtma Tesisi, Yaban Hayatı, Mania Planı ve Çukurova'daki dava konusu arsalar görüşüldü. Meclisi İMO'nun ilgili komisyonu da izledi

Çaycuma Atıksu Arıtma Tesisi'nde deneme çalışması yapılacak!

Zonguldak Çaycuma Atıksu Arıtma Tesisi 'nde yakın bir zamanda deneme çalışmasına başlanacak. Çaycuma Atıksu Arıtma Tesisi'nin verimli çalışabilmesi için kanalizasyon sistemine atıksu haricinde başkaca su karışmaması gerekiyor.

Kuzu Limanı'na sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacak mı?

Kuzu Limanı'na sintine depolama ve arıtma tesisinin yapılmasıyla ilgili Haziran sonu haberler çıkmıştı. Ancak başlatılan imza kampanyasıyla Çanakkale Valiliği de devreye girdi ve konuyu Bakanlığa iletti...

Kütahya arıtma tesisi Kasım ayında açılacak!

Çevre sorunlarını ile boğuşan Kütahya'nın turistik ilçesi Simav, inşaat çalışmaları hızla devam eden Biyolojik Arıtma Tesisi ile yakında hayat bulacak. Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, tesisi Kasım ayında hizmete açacaklarını söyledi.

Ak Gıda 8 milyonluk yeni arıtma tesisi kurdu!

Türkiye genelindeki 5 üretim tesisiyle en büyük süt ve süt ürünleri üreticisi olan Ak Gıda. Pamukova fabrikasında. 8 milyon lira yatırımla dünyanın en yeni teknolojili arıtma tesisini kurdu

Acıgöl Organize Sanayi bölgesindeki arıtma tesisi çalışmaları devam ediyor!

Nevşehir'in Sanayi anlamında gelişmesine en önemli katkıyı sağlayacak olan alanlardan biri olan Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde arıtma tesisinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi...

Acıgöl Organize Sanayi Bölgesinde arıtma tesisinin faaliyete geçmesi için çalışmalar hızlandı!

Nevşehir'in Sanayi anlamında gelişmesine en önemli katkıyı sağlayacak olan alanlardan biri olan Acıgöl Organize Sanayi bölgesinde arıtma tesisinin bir an önce faaliyete geçirilmesi için çalışmaların hızla sürdürüldüğü bildirildi.

Ordu Atıksu Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı...

Ordu atıksu arıtma tesisi açıldı!

Ordu'dan Karadeniz'e kirli su akmayacak Avrupa Birliği (AB) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın katkılarıyla, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ordu Atıksu Arıtma Tesisi açıldı.

Gürsu yeşil çevre arıtma tesisi işletmesinin kapasite artırımı için ihale düzenlendi!

Gürsu'da kurulu bulunan S.S. Yeşil Çevre Arıtma Tesisi işletmesinin kapasite artırım için ihale sözleşmesi törenle imzalandı. Vali Münir Karaloğlu, "artık Bursamızda temiz çevre ve temiz deniz istiyoruz" dedi.

Kuzu Limanı arıtma tesisi yapılacak mı Haberi

Kuzu Limanı arıtma tesisi yapılacak mı

Gökçeada’nın giriş noktası Kuzu Limanı’na, sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacağı Haziran sonu ortaya çıkmıştı. Özel İdare’nin mülkiyetinde olan alan üzerinde yapılması planlanan sintine depolama ve arıtma tesisi için Marinpak şirketiyle daha önceden anlaşılmıştı. Ancak sonrasında mahkeme kararıyla mülkiyet Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne geçmişti. Mülkiyet değişikliğiyle eski sözleşmeler iptal olurken süreç yeni bir boyut kazanmış ve tesis yapımına izin verilmişti. 


Bu izinle birlikte 'Gökçeada’nın girişindeki Kuzu Limanı’na, sintine depolama ve arıtma tesisi kurulmasın!' diye bir imza kampanyası başlatıldı. Çanakkale Valiliği de konuyla ilgili "Gökçeada Kuzu Limanı’na Sintine Depolama ve Arıtma Tesisi Kurulması” Valiliğimizce de uygun görülmemekte olup konu ilgili Bakanlığa da iletilmiştir. Ayrıca tesis ile ilgili çalışmalar Gökçeada Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Bilginize…" açıklaması geldi. 


Haziran sonunda alınan kararın haberi için tıklayınız 



İşte...