12 / 05 / 2024

Kuzu Limanı tesisleri

Kuzu Limanı tesisleri

Kuzu Limanı'na sintine depolama ve arıtma tesisinin yapılmasıyla ilgili Haziran sonu haberler çıkmıştı. Ancak başlatılan imza kampanyasıyla Çanakkale Valiliği de devreye girdi ve konuyu Bakanlığa iletti...

Özelleştirmeler 2024'te de tam gaz: Gökçeada'daki Kuzu Limanı satışa çıkacak!

Meclis’e sunulan 2024 bütçesinde yer alan özelleştirmeler ile ilgili detaylar tek tek belli oldu. İşte 2024 yılı için planlanan özelleştirmeler ve detayları...

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı için 2.5 milyar TL'lik teklif!

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nın özelleştirilmesi ihalesi yapıldı. İhalede en yüksek teklifi 2 milyar 531 milyonTL ile TEK-ART Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ sundu.

Pendik Güzelyalı Liman Tesisleri 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Güzelyalı Liman Tesisleri 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Gökçeada Kuzu Limanı 36 yıllığına özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Gökçeada Kuzu Limanı'nın 36 yıl süreyle "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle bir bütün halinde özelleştiriyor...

Ambarlı Limanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Ambarlı Liman Tesisleri Römorkör Yanaşma İskelesi 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği dün askıya çıkarıldı...

Ada Park Turizm ve Dinlenme Tesisleri Anonim Şirketi Çam Limanı Şubesi açıldı!

Ada Park Turizm ve Dinlenme Tesisleri Anonim Şirketi Çam Limanı Şubesi, Halil Savcı Müdürlüğü'nde 10 bin TL sermaye ile 1 Eylül'de Heybeliada, Çam Limanı Caddesi, Alp Görüngen Yolu'nda açıldı.

Ortahisar Kruvaziyer Liman ve Olimpik Spor Tesisleri imar planı askıda!

Trabzon Ortahisar Akyazı Mahallesi Kruvaziyer Liman ve Olimpik Spor Tesisleri Alanı İmar Planı Değişikliği” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı dün askıya çıktı.

1957 yılında İstanbul Limanı 35 milyon liraya mal olmuş!

Kruvaziyer yolcu gemilerini ağırlamakta olan İstanbul Limanı, diğer ismiyle Salıpazarı Limanı'nın inşası 1957 yılında devam ediyormuş. 600 bin ton kapasiteli olacak liman tesisleri, tamamlandığında 35 milyon liraya mal olacakmış.

Kalamış Yat Limanı, Tek-Art'a devredildi!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) kararına göre, Kalamış Yat Limanı işletme hakkı, 664 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi verenTek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş.’ye devredildi.

Kuzu Limanı'na sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacak mı?

Kuzu Limanı'na sintine depolama ve arıtma tesisinin yapılmasıyla ilgili Haziran sonu haberler çıkmıştı. Ancak başlatılan imza kampanyasıyla Çanakkale Valiliği de devreye girdi ve konuyu Bakanlığa iletti...

Gökçeada Kuzu Limanı'nda sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacak!

Gökçeada’nın giriş noktası Kuzu Limanı’na, sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacağı ortaya çıktı. Belediye, halk plajı ile su altı milli parkı arasına yapılması düşünülen projeden sıyrılmaya çalışırken çevreciler kazan kaldırdı.

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi 664 milyon dolarla Setur'un!

Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi bugün saat 15.00'te başladı. İhaleyi 664 milyon dolarla 15 yıldır Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nı işleten Koç Grubu'na bağlı Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri A.Ş (Setur) kazandı...

Kuzu Limanı tesisleri Haberi

Kuzu Limanı tesisleri

Gökçeada’nın giriş noktası Kuzu Limanı’na, sintine depolama ve arıtma tesisi yapılacağı Haziran sonu ortaya çıkmıştı. Özel İdare’nin mülkiyetinde olan alan üzerinde yapılması planlanan sintine depolama ve arıtma tesisi için Marinpak şirketiyle daha önceden anlaşılmıştı. Ancak sonrasında mahkeme kararıyla mülkiyet Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne geçmişti. Mülkiyet değişikliğiyle eski sözleşmeler iptal olurken süreç yeni bir boyut kazanmış ve tesis yapımına izin verilmişti. 


Bu izinle birlikte 'Gökçeada’nın girişindeki Kuzu Limanı’na, sintine depolama ve arıtma tesisi kurulmasın!' diye bir imza kampanyası başlatıldı. Çanakkale Valiliği de konuyla ilgili "Gökçeada Kuzu Limanı’na Sintine Depolama ve Arıtma Tesisi Kurulması” Valiliğimizce de uygun görülmemekte olup konu ilgili Bakanlığa da iletilmiştir. Ayrıca tesis ile ilgili çalışmalar Gökçeada Belediyesi tarafından yürütülmektedir. Bilginize…" açıklaması geldi. 


Haziran sonunda alınan kararın haberi için tıklayınız 



İşte...