02 / 05 / 2024

Laodikya Kilisesi turizm

Laodikya Kilisesi turizm

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.

Didim'deki Rum Ortodoks Kilisesi restore edilecek!

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut Tuncer yaptığı açıklamada, Didim ilçesindeki Rum Ortodoks Kilisesi'nin restorasyonun yapılarak turizme kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Aya İrini Kilisesi restorasyona giriyor!

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın “Acilen tamir görmeli yoksa çökecek” dediği Topkapı Sarayı içindeki Aya İrini Kilisesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı konunun uzun süredir gündemlerinde olduğunu söyledi.

Denizli Laodikya Kilisesi restorasyonuna AB Kültürel Miras Ödülü!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde devam eden restorasyon projesinin, AB Kültürel Miras Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Datça Rum Kilisesi kültür evine dönüştürülecek!

GEKA 2015 yılı Alternatif Turizm Altyapısı Mali Destek Programı çerçevesinde sunulan Hızırşah Yaşayan Tarih, Kültür, Sergi Evi ve Kültür Rotası projesi ile Datça'daki Rum Kilisesi'nin restorasyonu yapılarak kültür evine dönüştürülecek.

Artvin İşhan Kilisesi restorasyonu sürüyor!

Tarihi kültürel mirası genç kuşaklara aktarmak ve alternatif turizm çeşitlerinden biri olan İnanç Turizmini geliştirmek amacıyla yurt genelinde başlatılan kilise onarım çalışmalarından biri olan "İşhan Kilisesi Onarımı" devam ediyor.

Laodikya Kilisesi 748 bin liraya restore edilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak...

Denizli'deki Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi...

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.

5. Van Turizm ve Seyehat Fuarı açıldı!

5. Van Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı, Van Kalesi, Akdamar Kilisesi, Selçuklu Mezarlığı ile yapımı devam eden Van Müzesi'ni gezdi.

Trabzon Küçük Ayvasıl Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Trabzon'daki tarihi Küçük Ayvasıl Kilisesi'nin kapsamlı restorasyon ve röleve çalışması için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek talep edildi. Öz, " "Kilise kent merkezinde kurulmuş olmasına rağmen şu anda harabe vaziyettedir." dedi.

Kıbrıs Rum Kilisesi, inşaattan sonra turizm ve sanayiye de el atıyor!

Rum Başpiskoposluğu’ nun Uluslararası Yatırım Fonu’ ndan 50 milyon Euro’luk kredi aldığı ve bu parayı turizm, enerji ve sanayi sektöründe yatırım yapmak amacıyla kullanacağını açıklandı...

Denizli Belediyesi'nin turizm projelerine GEKA desteği!

Denizli Belediyesince hazırlanan "Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor" ve "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projelerine, Güney Ege Kalkınma Ajansının, Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hibe kredi desteği sağlandı.

Laodikya Kilisesi turizm Haberi

Laodikya Kilisesi turizm

İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.


PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Laodikya antik kentindeki kazı ve restorasyon çalışmaları çerçevesinde bu yılki kazı ve restorasyon çalışmalarının, tapınakların bulunduğu özel bir alan olan Kuzey Kutsal Agora'da devam ettiğini belirtti. 


"C yapısı" diye adlandırılan yapıda kazı çalışmalarını tamamlandığı anlatan Şimşek, "Kiliseli peristilli evde peristil bölümünü tamamıyla açtık. Batıda erken tunç çağına ait hem yerleşim yeri hem de bir mezarlık alanı var. Bu da günümüzden hemen hemen 5 bin yıl öncesine tarihlediğimiz bir alan, orada kazı çalışmalarını yaptık. Özellikle bu seneki çalışmalarda bir de...