02 / 05 / 2024

Laodikya Kilisesi turizmi

Laodikya Kilisesi turizmi

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.

Denizli Laodikya Kilisesi restorasyonuna AB Kültürel Miras Ödülü!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde devam eden restorasyon projesinin, AB Kültürel Miras Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Akdamar Kilisesi turizmi canlandıracak!

Van'ın en önemli tarihi ve turistik değerlerinden olan Akdamar Kilisesi'nin UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girmesi, kenti turizmde hedeflenen noktaya taşıması bekleniyor.

Laodikya Kilisesi 748 bin liraya restore edilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak...

Manisa’da inanç turizmi!

Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, yabancı turistlerin Manisa’ya inanç turizmi kapsamında geldiğini bildirdi Sudak yaptığı açıklamada, 216 bin 644 turistin kente geldiğini kaydetti.

Sağlık turizmi için sağlık personeline dil eğitimi verilmeli!

Türkiye'nin sağlık turizminde özellikle AB ülkeleri konusunda yükselen pazar haline gelmesi sektörde yabancı dil bilen personelin önemini artırıyor.Sağlık turizmi için sağlık personeline dil eğitimi verilmeli.

Çetin Osman Budak: Antalya'da kongre ve fuar turizmi artmalı!

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, “Eğer Antalya’da kongre ve fuar turizmi geliştirilirse bunun turizmi çeşitlendirme ve 12 aya yaymaya, dolayısı ile turizmin katma değerini artırmaya pozitif etkisi olacak” dedi...

Meryem Ana Kilisesi ile Vezir Hanı için proje geliştirilecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle biraraya geldi. İçmimarlık Bölümü öğrencileri Kiçikapı'daki Meryem Ana Kilisesi ile Vezir Hanı üzerinde çalışıp proje geliştireceklerini kaydetti..

Denizli'deki Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi...

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.

Sinop'ta kruvaziyer turizmi hız kesmeden devam ediyor!

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Türker Naslı: Ankara'yı sağlık turizmi merkezlerinden biri yapabiliriz!

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Türker Naslı, 9 ayrı ilçesi çok zengin termal kaynaklara sahip Ankara’nın, dünyanın önemli termal ve sağlık turizmi merkezlerinden biri haline getirebileceğini belirtti...

Ortodoks Kilisesi Vakfı'nın arazisine cami mi yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortodoks Kilisesi Vakfı'na ait arazinin planlarını bir kez daha değiştirirken, yeni planda ise arazinin bir bölümünün cami alanı olarak ayrıldığı görüldü.

Ayavukla Kilisesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Ayavukla Kilisesi, kente gelen Ortodoks turistlerin uğrak mekanı haline geldi. Harabe halindeyken İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen kilise, kültür merkezi ve müze işlevinin yanı sıra inanç turizmine de hizmet ediyor

Laodikya Kilisesi turizmi Haberi

Laodikya Kilisesi turizmi

İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.


PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Laodikya antik kentindeki kazı ve restorasyon çalışmaları çerçevesinde bu yılki kazı ve restorasyon çalışmalarının, tapınakların bulunduğu özel bir alan olan Kuzey Kutsal Agora'da devam ettiğini belirtti. 


"C yapısı" diye adlandırılan yapıda kazı çalışmalarını tamamlandığı anlatan Şimşek, "Kiliseli peristilli evde peristil bölümünü tamamıyla açtık. Batıda erken tunç çağına ait hem yerleşim yeri hem de bir mezarlık alanı var. Bu da günümüzden hemen hemen 5 bin yıl öncesine tarihlediğimiz bir alan, orada kazı çalışmalarını yaptık. Özellikle bu seneki çalışmalarda bir de...