02 / 05 / 2024

Lara kaçak bina

Lara kaçak bina

Antalya’nın lüks semti olarak bilinen Lara’da apartmanların ortak kullanım alanları üstü kapatılmak suretiyle imarda ve planda yer olmayan yeni mekânlara dönüştürülmüş vaziyette..

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

12 ilçeyi ilgilendiriyor! Tarım arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masada

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önderliğinde 12 ilçenin belediyesinin başkan yardımcıları, imar müdürleri ve teknik personelinin katıldığı ekim ayı imar toplantısında Tarım Arazilerinde tarım dışı kullanımındaki sorunlardan, kaçak yapılara kadar hepsi masaya yatırıldı.

Ege Üniversitesi'ndeki iki kaçak binadan kira alınmadı iddiası!

Ege Üniversitesi (EÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Ege Üniversitesi kampüsünde biri hazine arazisinde biri yeşil alanda olmak üzere 2 kaçak bina inşa ettirdiği ve bu binalardan 2 senedir kira alınmadığı belirlendi.

Kocaeli'de kaçak yapılara ceza kesildi!

İzmit Belediye Encümeni ilçe genelinde bulunan kaçak yapılara ceza uyguladı. Yapılan denetimlerde 247 bin 767 TL ceza verildi.

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Seferihisar'daki belediyeden onaylı kaçak bina yıkıldı!

Eski Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in işletme ruhsatı verdiği kaçak bina 2.5 yılın ardından yıkıldı. Şikayette bulunan Muzaffer Ulusoy, “Geç de olsa yıkım nihayet gerçekleşti” diye konuştu.

Muğla'da Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kontrol belgesi iptal edilmesinden sonra Milas Belediyesi tarafından mühürlenen Molla İbrahim Koyu'ndaki kaçak bina yıkıldı.

TBMM kaçak yapılara ilişkin teklifi görüşecek!

TBMM bu hafta kaçak yapılara ilişkin teklifin görüşmelerine başlayacak. Teklifte Cezai yaptırımların artırılması ve bina yüksekliğine de kısıtlamalar gelmesi öngörülüyor.

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

Trabzon'un yaylalarında 8 kaçak bina yıkıldı!

Trabzon Valiliği, Akçaabat ilçesinde bulunan yaylalardaki kaçak olarak inşa edilen 8 binanın yıkıldığını açıkladı.

Türkiye'deki 18 bin kaçak bina yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 45-50'sinin depreme hazır durumda olduğunu söyledi. Kurum, ''Türkiye'de 21 bin kaçak yapı var. Bunların 3 bin 300'ünü yıktık ve yıkmaya da devam edeceğiz'' dedi.

Osmangazi'deki kaçak bina yıkıldı!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Mahallesi'nde kaçak olarak inşa edilmiş 6 katlı ruhsatsız binanın yıkımına başladı.

Batman'da kaçak yapılara müdahale!

Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, kaçak yapılara temelden müdahale ettiklerini söyledi.

Lara kaçak bina Haberi

Lara kaçak bina

Antalya’nın lüks semti olarak bilinen Muratpaşa İlçesi’nin Lara bölgesinde bulunan birçok binanın ve apartmanların ortak kullanım alanları ve bahçeleri üstü kapatılmak suretiyle yeni mekânlara dönüştürülmüş vaziyette. Yapılan bu yeni mekânlar imarda ve planda yeri olmadığı için bunların kaçak duruma düştüğü iddia ediliyor. İddia çevreleri bu durumun bölgede kaçak yapılaşmanın da önünü açtığını ileri sürüyor. Antalya’nın lüks semtinde nerdeyse her adım başında kafeterya bulunuyor. Kafeteryaların çoğunun sonradan ek bölmeler inşa edilerek, işletme alanlarını genişlettiği biliniyor. Bu durum ruhsat sorununu da gündeme getiriyor.


Sayıştay ruhsatsız demişti

Nitekim daha önce Akdeniz Manşet Gazetesi’nin Sayıştay raporuna dayandırarak yaptığı haberde Muratpaşa’da 50 bin kadar işyerinin yarısının ruhsatsız olduğunu gündeme getirmiştik. 23 Haziran 2014 tarihinde çıkan haberimize göre Muratpaşa ilçesi sınırları içinde 1994 yılından bu yana 23...