28 / 04 / 2024

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.



New York Bina Dairesi, Brooklyn bölgesindeki 770 Eastern Parkway adresindeki Chabad-Lubavitch Hasidik Yahudi topluluğunun genel merkez olarak kullandığı tarihi sinagogun altındaki kaçak tünelde mühendislerin araştırma ve inceleme yaptığını belirtti. İnceleme raporuna göre  binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım uygulandı. 

BİNALARIN ALTINDA KAÇA KAZILAR VAR

Yapılan raporda şu ifadelere yer verildi: '' Binaların altında bulunan kaçak kazı çalışmalarını ve bunun komşu yapılara etkilerini araştırmak üzere dün sabahtan beri Crown Heights'ta bulunuyoruz.

Bu kapsamlı inceleme sonucunda tünel üzerindeki binaların sağlamlaştırılması için acil çalışma emri çıkardık, bina sakinlerinin güvenliğini sağlamak için binaların bazı kısımlarını boşaltma emri verdik ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırımlar uyguladık.

Bu acil durum sağlamlaştırma çalışmasının ilerleyişini izlemeye devam edeceğiz ve gerekirse kamu güvenliği açısından gerekli olabilecek ek önlemleri almaya hazırız.” ifadelerine yer verildi.

 NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

DUVARLARI KIRDILAR!

Chabad’ın Medya Direktörü Motti Seligson, 9 Ocak’ta açıklamada “Bir süre önce bir grup aşırılık yanlısı öğrenci, 784-788 Eastern Parkway adresindeki sinagogun bitişiğindeki mülklerin birkaç duvarını kırarak onlara izinsiz erişim sağladı.

Bugün erken saatlerde bu duvarları onarmak için bir çimento kamyonu getirildi. Bu çabalar, aşırılık yanlılarının sinagogun duvarını kırarak, izinsiz erişimi korumak amacıyla kutsal alanı tahrip etmesiyle sekteye uğradı.

(Bu kişiler) o zamandan beri gözaltındalar ve bina, yapısal güvenlik incelemesine kadar kapatıldı” dedi. Seligson olaylarla ilgili “Bu olay bizim ve tüm Yahudi cemaati için derinden acı verici oldu” dedi.
 

İflas bayrağını çeken gayrimenkul devi New York'un dev gökdeleni Chrysler Binasını satışa çıkardı!

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

Geri Dön