28 / 04 / 2024

latife Summerer

latife Summerer

Kastamonu' da 7 yıldır kazı yapılan Pompeiopolis kentinde antik tiyatroya ait yazıt bulundu. Kastamonu Valisi Bektaş: "Kazılarda çok daha önemli bulgulara ulaşılacağı umudumuz var" dedi...

Pompeiopolis Antik Kenti'nde antik tiyatro bulundu!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde kazı çalışmaları devam eden Pompeiopolis Antik Kenti'nde milattan önce (MÖ) 2. yüzyıla ait antik tiyatro bulunduğu bildirildi

Nanofilt Grup İnşaat Sanayi Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Nanofilt Grup İnşaat Sanayi Turizm Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Latife Karagülmez tarafından kuruldu.

Uşak'ta 50 milyon TL'ye yurt inşa edildi!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Uşak İl Müdürlüğü, Uşak Belediyesi ve HMD İnşaat Şirketi tarafından bölgede inşa edilen Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu hizmete açılıyor.

Latife Hanım Köşkü Anı Evi müze oldu!

Karşıyaka Belediyesi tarafından restore ettirilerek 2008 yılında ziyarete açılan Latife Hanım Köşkü Anı Evi, 'Özel Müze' olarak tescillendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onaylanan müze statüsünün, hem tarihi yapının hem de Karşıyaka'nın tanıtımına katkılar sağlayacağı belirtildi.

Alsancak Stadı'nın çevresi moloz alanı oldu!

Futbolda yıllardır stat sıkıntısını aşmaya çalışan İzmir'de yıkılan Alsancak Stadı'nın çevresi ve Karşıyaka Latife Hanım Mahallesi'nde yapılması planlanan stat, moloz döküm alanına dönüştü.

İzmir Hatuniye'deki tarihi konağa zarar mı verildi?

Mustafa Kemal Atatürk ile Latife Hanım'ın nikahını kıyan İzmir'in eski Müftüsü Rahmetullah Efendi'nin 93 yıl önce yaşadığı KonakHatuniye Mahallesi'nde 1301 numaralı sokakta bulunan tarihi evinin duvarlarına otoparkı işaret eden reklam ve yön levhalarına çakıldı.

İzmir Karşıyaka'da atık getirme tesisi inşa edildi!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, Latife Hanım Mahallesi'nde 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi projesini hayata geçirdi. Toplam, bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip tesiste; belediye ekiplerince toplanacak ve vatandaşların getireceği atıklar türlerine göre ayrıştırılacak.

İzmir Basmane'deki tarihi konakta onarım çalışmaları devam edecek mi?

Basmane semtindeki Atatürk'ün eşi Latife Hanım ve onun babası Muammer Bey'in doğduğu, geçmişte Yeni Sadık Bey Oteli olarak da faliyet gösteren tarihi konak, dökülüyor.

Sistem Yalıtım İnşaat Prefabrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sistem Yalıtım İnşaat Prefabrik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Köse tarafından 200 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Pendik, Orta Mahallesi, Cemal Gürsel Caddesi, Latife Hanım Sokak'ta kuruldu.

Hacı Latife Yümlü vefat etti! Perpa Kooperatifleri'nin acı günü!

Perpa Kooperatifi ve Perpa Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yümlü’nün annesi Hacı Latife Yümlü vefat etti. Bugün de Perpa Kooperatifleri Yönetim Kurulu ve Kooperatif Üyeleri taziye mesajı yayınladı...

Karşıyaka Haberleşme Müzesi yarın açılıyor!

Latife Hanım Köşkü Anıevi, Hamza Rüstem Fotoğrafevi, Bilim Müzesi ve Bostanlı Açıkhava Arkeoloji Müzesi'nin ardından Karşıyaka'nın 5'inci butik müzesi olan Karşıyaka Haberleşme Müzesi yarın hizmete giriyor....

İst Boğaziçi Emlak Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İst Boğaziçi Emlak Ticaret Limited Şirketi, Latife Güçlü, Muzaffer Kara tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 5 Ağustos 2013 tarihinde Bakırköy, Yeşilyurt Mahallesi'nde kuruldu

İzmir'de 3 dinin ibadethaneleri restore ediliyor!

İzmir'de Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın dedesinin mezarının da bulunduğu Emir Sultan Türbesi ile Doğanlar Kilisesi ve Beit Hillel Sinagogu, restorasyon sonrası sosyal amaçlı olarak hizmet verecek

Antalya'da Latife Hanım Anaokulu açıldı!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Antakya"da yapımı tamamlanan 20 derslikli ve 205 öğrencisi olan Vilayetler Hizmet Birliği Latife Hanım Anaokulu'nun açılışını yaptı

latife Summerer Haberi

latife Summerer


Taşköprü ilçesinde 7 yıldır kazıların devam ettiği Pompeiopolis kentinde, ilk kez antik tiyatroya ait yazıt bulundu.


Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'la birlikte, Pompeipolis Antik Kenti kazı alanında incelemede bulundu.


Kazı başkanı ve Kastamonu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer, yaptığı açıklamada, antik kentte 7 yıldır yaklaşık 40 kişilik ekiple sürdürülen çalışmalarda kendilerini heyecanlandıran önemli  bulgulara ulaştıklarını belirtti.


Kazılarda ilk kez, 'tiyatro' veya 'odeion' diye tanımlanan bir yapı içerisinde, yazılı bir kanıta ulaştıklarını bildiren Summerer "Bu, bir arşitrav (antik mimarlıkta sütunların taşıdığı, bir sütun ekseninden diğer sütun eksenine uzanan yatay taş) bloğu. Blok hiç kırık bir yeri olmadan günümüze kadar kalmış. Çok iyi korunmuş, kırık olmamasının yanında üzerindeki renk kalıntıları da kalmış" dedi.


Bulunan...