02 / 05 / 2024

Latmos

Latmos

Beşparmak Dağları olarak bilinen Latmos’ un milli park olması için 7 Mart’ ta Aydın, İstanbul, İzmir ve Berlin'de " Latmos Milli Park Olmalıdır " çağrısında bulunulacak

Aydın'daki Beşparmak Dağları Milli Park mı olacak?

Aydın'da antik çağda 'Latmos' adıyla bilinen Beşparmak Dağları'nın Milli Park ilan edilmesi için toplanan 40 bini aşkın imza başbakanlığa iletildi.

Beşparmak Dağları'nın milli park olması için kampanya başlatıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Latmos ( Beşparmak Dağları ) milli park yapmak için için Alman araştırmacı Anneliese Peschlow'dan 30 bin imzalı dilekçe istedi.

Söke'de doğa ve kültür derneği kuruldu!

Aydın'ın Söke ilçesinde Beşparmak Dağları 'nın korunması ve turizme kazandırılması çalışmaları kapsamında Söke Beşparmak ( Latmos ) Doğa ve Kültür Derneği kuruldu.

Latmos'un Milli Park olması için çağrıda bulunulacak!

Beşparmak Dağları olarak bilinen Latmos’ un milli park olması için 7 Mart’ ta Aydın, İstanbul, İzmir ve Berlin'de " Latmos Milli Park Olmalıdır " çağrısında bulunulacak

Latmos Haberi

Latmos

Beşparmak Dağları olarak bilinen "Latmos"un milli park olması için 7 Mart’ta Aydın, İstanbul, İzmir ve Berlin'de "Latmos Milli Park Olmalıdır" çağrısında bulunulacak.


Aydın ve Muğla sınırları içindeki, Batı Anadolu’nun doğal güzellikleri açısından en etkileyici ve arkeolojik bulgular açısından en zengin yerlerinden biri olarak bilinen Beşparmak Dağları'nın doğal güzelliklerinin korunabilmesi için çalışmalar sürüyor.


Maeandros Platformu'nun sözcüleri Hüsnü Ertung ile Sebahat Akıncıoğlu yaptıkları yazılı açıklamada, söz konusu coğrafyada 8 bin yıldır devam eden insanlık izlerinin, neolitik çağdan Osmanlı dönemine ve günümüze kadar uzandığını belirtti.


Latmos'un benzersiz kayalık arazisi, sayısız mağaraları burada yaşayan insanları çok etkilediğinden kutsal bir dağ olarak tanımlandığını ifade eden Hüsnü Ertung, şunları kaydetti:


"Başka hiçbir yerde görülmeyen ilginç kayalık arazi özelliği, tarih öncesinden, antik döneme, Bizans ve Osmanlı dönemlerine kadar özgün bir...