17 / 05 / 2024

Leasing gayrimenkul devir süresi

Leasing gayrimenkul devir süresi

Leasing şirketlerine ‘sat-geri kirala’ izni verildi, turizmden gıdaya, tekstilden sağlığa birçok yatırımcı, gayrimenkulünü satıp, kiralamaya başladı. Üç yılda leasingcilerin portföyündeki gayrimenkul tutarı 5.3 milyar dolara ulaştı.

1936'da devrim gibi karar! Hazine zarar etmeyecek! Gayrimenkul devir işlerinde doğacak zarar müşteriye ait!

1936 yılında açık artırma ve eksiltme kanunun 26. maddesinin beşinci fıkrasında yazılı hazine kararına göre  satılan gayrimenkullerin devrinde müşterinin vazgeçmesi durumunda birinci ve ikinci ihale bedeli arasındaki fark müşteriden alınmasına karar verilmiş.

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? Tapu devir için ne gerekli? Tapu devir kaç TL?

"Tapu devri", bir kişiden başka bir kişiye geçen gayrimenkul mülklerinin, yani ev, iş yeri, arazi gibi taşınmaz varlıkların sahibinin değiştiği hukuki işlemi ifade eder. Peki, Tapu devri nasıl yapılır? Tapu devir masrafları kaç para? İşte ayrıntılar...

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Gayrimenkul devir işlemleri üçüncü kişiler arasında yapılabildiği gibi aile bireyleri arasında da gerçekleştirilebiliyor. Peki, Aile içi tapu devri nasıl yapılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu devir masrafları kime aittir?

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir işlemlerinde belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapu devir masrafları kime aittir?

Devir Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Devir Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beylikdüzü'nde 11 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Emine İlknur Sürekli tarafından kuruldu.

Tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Gayrimenkul devir işlemini ilk defa yapacak olan kimseler, bu işlemin ne kadar sürdüğünü araştırıyor. Peki, tapu işlemleri 1 günde biter mi?

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

AND Anadolu Gayrimenkul'ün Maher Holding’e devri gerçekleşti!

AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları AŞ’nin Maher Holding’e devir işlemleri tamamlandı.

Gayrimenkul sektöründe yeni devir: Dijital dönüşüm!

Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt’e göre gayrimenkul teknolojileri, emlak, inşaat ve yaşam alanları endüstrilerini de kapsayan geniş bir dijital dönüşümün küçük bir parçası olarak başladığı yolculuğunu büyüyerek sürdürüyor. 

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021!

Tapu devir işlemi için alıcı ve satıcı arasında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nasıl hazırlanır? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi şekil şartları 2021...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, tapu devir işlemleri için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. Peki gayrimenkul satış vaadi sözleşmesinin imzalanması için şartlar nelerdir? İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2021...

Emlak Katılım Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hizmete sundu!

Müşterilerinin farklılaşan ihtiyaçlarına uygun çözümler sunan Emlak Katılım, gayrimenkul devir işlemlerinin sorunsuz gerçekleşmesi için Tapu Güvenilir Hesap uygulamasını hayata geçiriyor.

Leasing gayrimenkul devir süresi Haberi

Leasing gayrimenkul devir süresi

Finansal kiralama şirketlerine ‘sat-geri kirala’ izni verilmesi ile birlikte küçüğünden büyüğüne işletmeler birer birer tesislerini satmaya başladı, leasingciler de gayrimenkul zengini oldu. Şirketlere, gayrimenkullerini elden çıkarmadan finansman imkanı sunan ve 2013 yılında başlayan sat-kirala uygulaması ile turizmden gıdaya, tekstilden sağlığa birçok sektördeki yatırımcı, gayrimenkulünü leasing şirketine satıp, kiralamaya başladı. Üç yıl gibi kısa sürede de leasing şirketlerinin portföylerindeki gayrimenkul tutarı 5,3 milyar dolara ulaştı. İş Finansal Kiralama Genel Müdürü Hasan Bolat, sat-kiralamanın genelde fabrika, ofis, depo ve arsa gibi gayrimenkullerde tercih edildiğini belirterek, “2015’te toplam leasing işlemleri içinde gayrimenkul, yüzde 29,32 pay aldı. Hem sat geri-kirala ürünü hem de gayrimekullerin finansal kiralama yöntemi sayesinde portföyümüze gayrimenkul dahil edebiliyoruz” dedi.


KOBİ’LER İÇİN AVANTAJLI

Deniz Leasing Genel Müdürü Kahraman Günaydın, sat-geri kiralamanın işletmeler...