04 / 05 / 2024

Lebap Elektrik Santrali

Lebap Elektrik Santrali

Türkmenistan'da Çalık Enerji tarafından inşa edilen 149,2 megavatlık elektrik santrali devreye alındı. Türkmenistan’ın Lebap kentinde yapılan santralin açılışını Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov gerçekleştirdi.

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde geri sayım başladı;  Bakan Bayraktar tarih verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kısa süre içinde elektrik üretimine başlanacağını duyurdu veı ve 2028’e kadar santralin tamamının devreye alınacağını müjdeledi. İşte detaylar...

Bursa Nilüfer'de 1.4 milyar TL'ye icradan satılık elektrik üretim santrali!

T.C. Bursa 7. İcra Dairesi, Bursa ili, Nilüfer ilçesi, Minareli Çavuş Mahallesi'nde yer alan elektrik üretim santralini 1 milyar 388 milyon 375 bin 367 TL'ye satıyor...

Enka İnşaat ve Chubb Corportaion arasında 400 milyon dolarlık dava!

Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Sharypovo kenti yakınlarında 800 MW’lık Berezovskaya Kömürlü Elektrik Santrali'nin yapılması için Enka İnşaat ile anlaşıldı. Ancak santralde yaşanan yangın ve milyon dolarlık sigorta ödemesi davaya konu oldu. 

Karaman için acele kamulaştırma kararı!

Karaman'da tesis edilecek Akyel-1 Rüzgar Elektrik Santrali kapsamında bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak!

Güriş Holding tarafından 4 rüzgar elektrik santrali hizmete alınacak. 4 santralle yılda ortalama 459 bin konutun elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Unit İnternational, İran'da santral inşa edecek!

Daha önce İran'da elektrik santrali yapımı için ön anlaşmaları yapan Unit İnternational, nihai anlaşmayı mart ayında imzalayacak.

Danıştay Tunceli Çemişgezek'teki kamulaştırma kararını iptal etti!

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesi Tagar Çayı üzerinde yapımı planlanan Tagar Hidro Elektrik Santrali için alınan acele kamulaştırma kararını yapılan başvuru üzerine iptal etti.

Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali özelleştiriliyor!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Şanlıurfa Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazları özelleştiriyor. Özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 247 milyon 500 bin TL ile Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. verdi.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı geliyor!

Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı, geçmiş dönemlerde İstanbul'da faaliyet gösteren Silahtarağa Elektrik Santrali'yle şehrin kuzeyindeki linyit ocakları arasında kurulan tarihi demiryolu hattı tekrar hayata geçiriliyor.

Lebap Elektrik Santrali Haberi

Lebap Elektrik Santrali

Çalık Enerji tarafından Türkmenistan'da inşa edilen 149,2 megavatlık elektrik santrali hizmete açıldı. Türkmenistan’ın Lebap kentinde inşa edilen toplam 149,2 megavat elektrik üretme kapasitesine sahip elektrik santrali, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla hizmete açıldı.


Santralin açılışı için Türkmenabat şehrine gelen Devlet Başkanı Berdimuhamedov halk oyunları eşliğinde karşılandı. Tesiste bir süre yetkililerden bilgi alan Devlet Başkanı Berdimuhamedov sonrasında temsili kolu iterek santralin ilk elektrik üretimini başlattı.


Yeni elektrik santralinde General Electric uçak motoruyla doğalgazdan elektrik üretimi yapılacağını belirten Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, Türkmen televizyonuna verdiği demeçte; “Türkmenistan, bu tür yatırımlarla enerji üretiminde kendi kendine yeten bir ülke haline geldiği gibi, komşu ülkelere de elektrik ihraç edecek bir konuma yükselmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı Berdimuhamedov’un geniş vizyonu sayesinde bugün bu noktalara gelinmiştir“diye...