05 / 05 / 2024

LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası

LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası

Türkiye’nin en çok yeşil konut üreten firması Soyak Yapı’nın, İzmir Karşıyaka’da hayata geçirdiği Soyak Siesta Oxygen Projesi, LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası almaya hak kazandı.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

GYODER'in LEED Yeşil Bina semineri 19 Haziran'da gerçekleştirilecek!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen LEED yeşil bina semineri 19 Haziran'da online olarak ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

Soyak Konforia'ya LEED Silver yeşil bina sertifikası!

Türkiye'nin en çok yeşil konut üreten firması Soyak Yapı'nın, İstanbul Kuzey Bahçeşehir'de hayata geçirdiği Soyak Konforia Projesi, LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası almayı kazandı.   

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Soyak Siesta Oxygen’e LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası!

Türkiye’nin en çok yeşil konut üreten firması Soyak Yapı’nın, İzmir Karşıyaka’da hayata geçirdiği Soyak Siesta Oxygen Projesi, LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası almaya hak kazandı.

Decathlon’un Antalya Muratpaşa mağazasına LEED Yeşil Bina Sertifikası!

Türkiye’de 19 spor mağazası bulunan Decathlon’un Antalya Muratpaşa mağazası; Amerika Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen Gümüş LEED sertifikasını, ‘LEED FOR NEW CONSTRUCTION/yeni yapı kategorisinde almaya hak kazandı.

ÇEDBİK'in yeşil bina sertifikası ilk kez Antteras'a verildi!

Türkiye, dünyada LEED, BREEAM gibi örnekleri bulunan yeşil bina sertifikasını geliştirdi. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK)’nin hazırladığı sertifika, ilk kez Antteras projesine verildi.

Soyak yeşil bina markalı konutlarını Ortadoğu pazarına açtı!

LEED NC Gold Sertifikalı Soyak Soho, LEED NC Silver Sertifikalı Soyak Siesta ve Soyak Park Aparts projelerinin de tanıtımını yapan Soyak; Türkiye’de en çok yeşil bina geliştiren gayrimenkul markası olarak Ortadoğu pazarına açıldı.

Groupama Plaza sertifikalı yeşil bina oldu!

Groupama'nın akıllı ve çevreci sistemlerle donattığı İstanbul Maslak'ta bulunan merkez ofis binası, Amerika Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED Gold Sertifikasını almaya hak kazandı.

LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası Haberi

LEED Silver Yeşil Bina Sertifikası

İzmir’in 2.300 konuttan oluşan mega projesi Soyak Siesta’nın son etabı Soyak Siesta Oxygen, Amerika Birleşik Devletleri Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilmiş çevreye duyarlı yapı sertifikası olan LEED Sertifikası’nı almaya hak kazandı. 


Sürdürülebilir gelecek odaklı Soyak Yapı tarafından ‘Yeşil bina’ olarak tasarlanan Soyak Siesta Oxygen, bu temaya uygun pek çok alana sahip. Soyak Siesta Oxygen’de, enerji ve su tasarrufu sağlayacak uygulamaların yanı sıra doğal aydınlatmayı destekleyen mimari tasarımlar da bulunuyor. 


Bisiklet park alanı, elektrikli araç sarj üniteleri gibi benzerlerine az rastlanan uygulamaların yer aldığı projede, ısı tasarrufu sağlayan konfor camlar kullanıldı. 


Yüksek, ferah manzaralı ve havadar bir site olarak tanımlanan Soyak Siesta Oxygen, kaliteli yaşam ve spor olanakları sunuyor. Aroma terapili buhar odası, Oxygen Bar, Vitamin Bar, oksijen dezenfektanlı yüzme havuzları, ozon...