20 / 05 / 2024

Lefkoşa çevre yarışması

Lefkoşa çevre yarışması

"Lefkoşa Girııe Kapısı ve Çevresi Kamusal alan Düzenleme Yarışması" haftaya ilan edilecek. Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge TAK muhabirine konu ile ilgili açıklama yaptı.

STK’lardan Taksim Meydanı Yarışması açıklaması!

Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve meslek örgütleri, Taksim Meydanı Yarışması ile ilgili açıklamalar yaptı. Açıklamada, "Taksim Meydanı için bundan sonra atılacak tüm adımları süreç boyunca, birlikte ele almaya ve tartışmaya davet ediyoruz" denildi. 

THBB 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor!

THBB, üyesi olan beton üreticilerinin çevreye uyumlu olarak çalışmasını teşvik etmek amacıyla 6. Çevre Ödülleri Yarışması’nı düzenliyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'na son başvuru 14 Ağustos!

Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması için başvurular başladı. Son katılım tarihi 14 Ağustos olarak açıklanan yarışmanın bütün süreçleri online olarak gerçekleştirilecek...

İBB Bakırköy Özgürlük Meydanı için tasarım yarışması açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı için 100 bin TL ödüllü kentsel tasarım yarışması açtı.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın sonuçları açıklandı!

Rönesans Holding tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın sonuçları TED Rönesans Kolejinde düzenlenen törenle açıklandı.

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması'nın sonucu 6 Nisan'da açıklanacak!

Rönesans Holding’in gelenekselleştirdiği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması’nın 3. dönem sonuçları 6 Nisan Perşembe günü TED Rönesans Koleji’nde düzenlenecek özel bir törenle açıklanacak.

Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması başladı!

Şirket açıklamasına göre, Koçtaş'ın 2010 yılından bu yana devam ettirdiği ve üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımcılığı bölümü öğrencilerinin bireysel ya da ekip olarak başvurabileceği Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışmasının 7'ncisi başladı.

Antalya En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması sonuçları açıklandı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması’nın sonuçları Başkan Menderes Türel tarafından açıklandı.

Antalya En Güzel Balkon Yarışması sonuçları bugün açıklanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nda sona gelindi. En Güzel Bahçe Balkon Yarışması sonuçları bugün saat: 11:00' de açıklanıyor.

Antalya En Güzel Bahçe Balkon Yarışması sonuçları açıklanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en güzel balkonu ve bahçesini belirlemek üzere düzenlediği “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması” nda sona gelindi. “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması” sonuçları 23 Mayıs Pazartesi günü açıklanıyor.

Lefkoşa çevre yarışması Haberi

Lefkoşa çevre yarışması

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber'in girişimiyle bulunan maddi kaynak doğrultusunda başkent Lefkoşa'yı layık olduğu görünüme kavuşturma çalışmaları çerçevesinde Meclis, Mimarlar Odası ve Lefkoşa Türk Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek yarışmayla, bugüne dek yapılmış Master Plan ve Lefkoşa İmar Planı çerçevesinde Girne Kapısı ve çevresine daha güzel bir görünüm kazandırılması hedefleniyor. Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge TAK muhabirine yaptığı açıklamada, yerel seçimler nedeniyle ilanı geciken yarışmanın önümüzdeki hafta duyurulacağını söyledi. Öge. konuyu LTB'nin yeni Başkanı Mehmet Harmancıyla da görüştüklerini ve O'nun da projeyi onaylayıp destek vereceğini belirttiğini kaydetti.Bütçesi de onaylanan yarışmanın önünde engel kalmadığını ifade eden Öge, başkentte sürdürülebilir bir çevre yaratmak amacıyla düzenlenecek yarışmanın jürisinin detayları haftaya açıklayacağını bildirdi. Öge, jüride Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Türker Aktaç, Akademisyen, Mimar, Kentsel...