20 / 05 / 2024

lejant işaretlerinin anlamları

lejant işaretlerinin anlamları

Haritaların genellikle sağ alt köşesinde bulunan lejant işaretlerinin anlamları nelerdir? Detayları haberimizde...

Evli çiftlerin dikkatine! Yargıtay kararını verdi! Evlilikte hangi mal sizin oluyor?

Yargıtay’dan boşanma sürecindeki mal varlığı paylaşımları ile ilgili önemli bir karar çıktı. Bursa’da boşanacak olan çiftin davası, akıllardaki soru işaretlerinin silinmesine sebep oldu. İşte detaylar…

Cubes Ankara’nın otel bölümü için imzalar atılıyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Nuhoğlu, Dalgıç ve Lejant’ın birlikte hayata geçirdiği Cubes Ankara projesinin otel bölümü için dünyanın prestijli otel zincirlerinden Marriott International ile anlaşma sağlandı.

Lejant, Amsterdam ve Roterdam'da proje yapacak!

Yurt dışında proje üretmek için yer arayışına giren Lejant Proje Ortağı Durul Dalgıç, "Amsterdam'da konut, Rotterdam'da ofis projesi yapıp kiralamayı planlıyoruz" dedi.

Lejant Proje'nin PR ajansı Brandworks İletişim oldu!

Mimarlık, iç mimari ve kentsel tasarım konularında yurtiçi ve yurtdışında proje ve danışmanlık hizmeti veren Lejant Proje’nin kurumsal iletişim ve medya ilişkileri yönetimini Brandworks üstlendi.

Lejant, inovatif bakış açısını Aden Ballıkpınarı’na yansıttı!

Lejant Proje, müşterilerine mimari çözümlerden proje geliştirmeye, finansman yönetiminden işletmeye kadar 360 derece hizmet sunuyor.

Maket üzerinden konut almak caiz mi?

Maket üzerinden satılan konut birçok vatandaşı mağdur ederken beraberinde kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına da neden oldu. Peki maket üzerinden konut almak caiz mi?

Lejant Proje'den 3 yeni proje geliyor!

Lejant Proje, 3 yeni gayrimenkul projesi için çalışmalara başladı. Ankara Gölbaşı'nda yatay mimaride bir proje inşa edecek şirket, Çukurambar'da da konut, ofis ve oteli olan karma proje hayata geçirecek.

İşte Mimar Sinan'ın muhteşem 10 camisi!

Mimar Sinan 99 yıllık ömrüne 95’i cami olmak üzere 375 eser sığdırdı. Akustiği, mimarisi, çinileri, hat yazıları, taşıdığı anlamlar ve manevi havası ile Ramazanda mutlaka gidilip görülmesi gereken 10 Mimar Sinan camisi.

MITT Moskova Fuarı açıldı!

Antalya turizminin bu sezon nasıl şekilleneceğinin belirgin işaretlerinin ortaya çıkacağı MITT Moskova Fuarı, bu yıl 22'nci kez kapılarını açtı.

ABD'de konut ve otomobil satışlarında patlama yaşandı!

ABD ekonomisinin düzelmeye başladığının en önemli işaretlerinin başında konut ve otomobil satışları geliyor. 2008’de patlak veren mortgage krizinin etkisiyle kesilen otomobil ve konut satışlarında yeniden patlama yaşanmaya başladı...

Konut satın almak için en uygun zaman kriz ve dalgalanma dönemi!

Ekonomide canlanma ya da durgunluk işaretlerinin gelmesiyle birlikte kıyıda köşede üç kuruşu olan, varlığı dağları aşan, meraklısı meraksızı herkesin kafasındaki ortak soru yatırım araçlarının seyri oluyor...

Uygulama imar planı nasıl yapılır?

Uygulama imar planı nasıl yapılır? Sorunuzun yanıtı ve örnek uygulama imar planı lejantı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Lejant sembolleri ve anlamları!

Haritalarda kullanılan lejant sembolleri ve anlamları nedir, sorusunun yanıtını ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

lejant işaretlerinin anlamları Haberi

lejant işaretlerinin anlamları

Lejant işaretleri anlamları!

Lejant işaretleri, haritalarda kullanılan özel sembollerin açıklamalarının yapıldığı bölüme deniyor. Bu işaretler, hazırlanan her haritanın hazırlanış amacına göre değişkenlik gösteriyor. 


Genellikle lejant işaretleri anlamları, söz konusu haritanın sağ alt köşesinde yer alıyor. Bu bölümde, haritaların üzerindeki renklerin, simgelerin, terimlerin anlamları ve detayları açıklanıyor. Ayrıca haritada kuzey işareti ve ölçek ayrıntıları da açıklanıyor.


Bazı lejant işaretleri anlamları ağaşıdaki gibidir..





Işıl Seren...