03 / 05 / 2024

Lento

Lento

Üzerlerine gelen yükleri taşıyabilmek için kapı, pencere vb. açıklıklarının üst başlarına konan ahşap, çelik ya da betonarme kiriş olan lento nedir? Lento ne işe yarar?

Lento Hafriyat İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Lento Hafriyat İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Büşra Ayata tarafından kuruldu.

Yozgat Şehir Hastanesi'ni tercihi AKG Gazbeton oldu!

AKG Gazbeton blok ve lento ürünlerinin kullanıldığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ilk “Şehir Hastanesi” Yozgat’ta açıldı. Türkiye’nin ilk şehir hastanesinin tercihi AKG Gazbeton oldu.

Lento Proje İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lento Proje İnşaat Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Hasan Albay Gülten imzasıyla kuruldu.

Lento ne işe yarar?

Üzerlerine gelen yükleri taşıyabilmek için kapı, pencere vb. açıklıklarının üst başlarına konan ahşap, çelik ya da betonarme kiriş olan lento nedir? Lento ne işe yarar?

Gazbeton Lentolar ile inşaatlar daha yalıtımlı!

TGÜB Başkanı Levent Akgerman, inşaat ustalarını ve sektör profesyonellerini yapılarda lento kullanmaya davet ediyor...

Lento Haberi

Lento

Lento ne işe yarar?

Lento, üzerlerine gelen yükleri taşıyabilmek için kapı, pencere vb. açıklıklarının üst başlarına konan ahşap, çelik ya da betonarme kiriş olarak tanımlanıyor.


Lento kirişler; taş, demir profil veya betonarmeden yapılıyor. Pencerelerin üst boşluğuna yatay hizada konulan lentonun yapı projesinden belirlenen lento ölçüsüne uygun olarak hazırlanan metal kalıbı yere serilen ince kumun üzerine yerleştirilmesi gerekiyor. Kalıp iç yüzeyleri kalıp yağı ile yağlanmalıdır. 


Hazırlanan 400 dozlu beton kalıbın 1/3 yüksekliğine kadar doldurulmalıdır. Hazırlanan 2 adet ¢ 8’lik demiri kalıp içine yerleştirilmelidir. 


Kalıp 2/3 üne kadar tekrar beton ile doldurulur ve daha sonra kalıp içine içine 2 adet daha ¢ 8’lik demir yerleştirilmelidir. Kalıpta kalan boşluklara da beton doldurulmalıdır. 


Hazırlanan lento pirizini alıncaya kadar bekletilmelidir. Pirizi tamamlayan lentolar kalıptan çıkarıp istiflenmelidir. Son olarak da...