30 / 04 / 2024

Levent Yenikapı metrosu

Levent Yenikapı metrosu

1984 yılında İstanbul Metrosu Projesi 1984 yılında ihaleye çıkarılacakmış. Metro projesi için 1984 bütçesine 450 milyon lira ödenek konulmuş. 14 kilometre uzunluğundaki metro, Yenikapı ile 4. Levent arasında inşa edilecekmiş.

Yenikapı-Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy metrosu ihaleye çıkıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, "İki hattı daha ihaleye çıkaracağız. Yenikapı- Beylikdüzü ile Vezneciler-Arnavutköy. Birisi 34 diğeri 32 kilometre olacak. Bu da yeni bir finans modeli ile yapılacak" dedi...

Yenikapı-Havaalanı-Kirazlı metrosu sürücüsüz olacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mega kentin üçüncü sürücüsüz metrosu için düğmeye bastı.

Yenikapı Atatürk Havalimanı metrosu tamamen yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), modern metro sistemine geçişinin ilk adımı olacak olan ve 30 yıl önce hizmete giren M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı hattının kapasitesini artırmak için bir proje geliştirdi. 

Hacıosman - Yenikapı metro hattı Aralık ayında açılacak!

Günde 450 bin insanın kullanacağı Hacıosman - Yenikapı metrosu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bilgi verdi. İşte detaylar..

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları raylara indirilmiş!

1999 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı devam eden İstanbul Metrosu'nun ilk vagonları törenle raylara indirilmiş. Törene katılan Büyükşehir eski Belediye Başkanı Erdoğan, metro hattının 550 milyon dolara mal olacağını söylemiş.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun deneme seferleri yapılacakmış!

1999 yılında Taksim - Levent arasında çalışacak olan İstanbul Metrosu inşaatı tamamlanmak üzereymiş. İstasyonların yürüyen merdivenleri monte edilmiş ve 21 - 22 Mart'ta deneme seferleri yapılacakmış.

1998 yılında Haliç'e çelik köprü!

1998 yılında Taksim-4. Levent arasında inşa edilen İstanbul Metrosu'nu Taksim'den Yenikapı'ya kadar uzatacak güzergahta, Haliç 12 metre yüksekliğinde 892 metre uzunluğunda çelik bir köprüyle geçilecekmiş.

1997 yılından İstanbul Metrosu Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış!

1997 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı süren İstanbul Metrosu, Yenikapı'ya kadar uzatılacakmış. Şişhane üzerinden Tünel'e ve oradan Haliç'e yapılacak köprü üzerinden geçerek Yenikapı'ya ulaşacak olan metro hattı 5.5 kilometre uzunluğunda olacakmış.

1996 yılında İstanbul Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlanmış!

1996 yılında inşası devam eden İstanbul Metrosu'nun yüzde 76'sı tamamlanmış. 16 kilometre uzunluğunda inşa edilecek olan ve metresi 3 milyar liraya mal olan metro Taksim-4. Levent arasında çalışacakmış.

Levent-Hisarüstü metrosu bugün açılıyor!

Levent’ten Hisarüstü’ne 6 dakikada ulaşımı sağlayacak mini metro bugün açılıyor. Açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla bugün saat 17.00'de gerçekleşecek.

Levent–Hisarüstü mini metrosu 19 Nisan'da açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Levent – Hisarüstü bağlantısını sağlayacak mini metronun Pazar günü açılacağını söyledi. 19 Nisan'da açılacak mini metronun trafik yoğunluğunu azaltması bekleniyor.

Levent Hisarüstü metrosunda son durum ne?

Boğaziçi Üniversitesi metro hattı olarak da bilinen ve Mart ayında açılması planlanan Levent Hisarüstü metrosu'nun açılışı Etiler istasyonunda meydana gelen teknik aksaklıklardan dolayı 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcına ertelendi.

1992 yılında İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış!

1992 yılında Taksim-4. Levent arasında yapımı planlanan İstanbul Metrosu'nun Şişli-4. Levent hattının temeli atılmış. 625 milyar liraya ihale edilen dört kilometrelik metro inşaatında üç istasyon bulunacakmış.

Levent Yenikapı metrosu Haberi

Levent Yenikapı metrosu



Rüya gerçek oluyor


Etüd çalışmaları bitmek üzere, 1984 bütçesine de 450 milyon lira ödenek konuldu ve ...


   İstanbul Metrosu Projesi yeni yılda ihaleye çıkarılıyor


   Yenikapı ile 4. Levent arasında yapılacak metro, 14 kilometre olacak. Metro, bazı yerlerde yerin üstünden geçecek ve 14 istasyon kurulacak.

  

   İstanbul'un 40 yıllık metro rüyası nihayet gerçekleşiyor. Etüd çalışmaları tamamlanmak 


  


üzere olan İstanbul Metrosu Projesi yeni yılda ihaleye çıkarılacak. 

   Metro projesinin ihalesi için 1984 yılı bütçesine konan ödenek, kanun kuvvetinde çıkartılacak olan kararnameden sonra kullanılabilecek.

 ...