15 / 05 / 2024

LG ‘Yeşil Ürün Sertifikası’na değer görüldü

LG ‘Yeşil Ürün Sertifikası’na değer görüldü

LG Electronics, önden yüklemeli çamaşır makineleriyle tüketici ürünleri testi konusunda önemli otoritelerden biri olan TÜV Rheinland tarafından ‘Yeşil Ürün Sertifikası’na değer görüldü.

Dünya Bankası, Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümü için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu, sermaye finansmanı sağlanması ve özel sektör sermayesinin harekete geçirilmesi yoluyla Türkiye'deki şirketlerin yeşil dönüşümün desteklenmesi için 155 milyon dolarlık krediyi onayladı. İşte ayrıntılar...

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

BİM az önce duyurdu! Çift kişilik su geçirmez alez 155 TL’ye, fırın kabı 89 ‘ye, çelik satır 120 TL’ye düştü!

16 Haziran’dan itibaren BİM’de indirime girecek ürünlerin kataloğu paylaşıldı. BİM’de 16 Haziran itibarıyla çift kişilik su geçirmez alez 155 TL’ye, fırın kabı 89 ‘ye, çelik satır 120 TL’ye düşecek. İşte 16 Haziran Cuma BİM fiyat listesi...

ŞOK’ta Cif tüm yüzeyler 29,50 TL’ye, fırın ve ocak temizleyici 19 TL’ye, takım çantası 100 TL’ye düştü!

ŞOK Market, her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonunda da birçok üründe indirim yaptı. Bu doğrultuda, 4 Haziran Pazar gününe özel, ŞOK'ta Cif tüm yüzeyler 29,50 TL’ye, fırın ve ocak temizleyici 19 TL’ye, takım çantası 100 TL’ye düştü. İşte 4 Haziran Pazar ŞOK fiyat listesi...

BİM’de çelik termos 220 TL’ye, 3’lü su bardağı 50 TL’ye, fırın kabı 60 TL’ye düştü!

BİM’in 26 Mayıs 2023 günü indirimin geleceği aktüel ürünler kataloğu müşterilere özel duyurulurken; çelik termos 220 TL’ye, 3’lü su bardağı 50 TL’ye, fırın kabı 60 TL’ye düşecek. İşte 26 Mayıs 2023 Cuma günü BİM fiyat listesi...

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması: 'Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenliyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Tüm OSB'leri "Yeşil OSB"ye dönüştürmeyi istediklerini belirterek Sanayide Yeşil Dönüşüm Belgesi' düzenlediklerini açıkladı.

Migros’ta Ramazan şenliği başladı! Mikrodalga fırın 1350 TL’ye, borcam 130 TL'ye düştü! Bugün son!

Türkiye’nin en büyük zincir marketlerinden Migros’ta ayın ürünleri belli olurken, Migros’ta mikrodalga fırın 1350 TL’ye, borcam 130 TL'ye, ölçü bardağı 30 TL'ye, fırın tepsisi 130 TL’ye düştü. Peki, Migros’ta başka hangi ürünler indirimde? Sizin için derledik...

İhracatçılardan AB Yeşil Mutabakatı uyarısı! İklim diplomasisi ticaret savaşına mı dönüşüyor?

İhracatçılar AB Yeşil Mutabakatının ticaret savaşına dönüşmesinden endişeli. Konuya ilişkin endişelerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği’nin Serbest Ticaret Anlaşmasına çevrilmesini istiyor.

Yeşil altın kasabasına taşınanlara ev ve üste para veriliyor

İtalya'da bir zamanlar yer altı şehirlerinde üretilen zeytinyağlarıyla ünlü "yeşil altın" kasabasına yerleşenlere 30 bin euro ödeniyor. Kasabada satılan evlerin metrekaresi 500 euro civarında.

Yeşil dönüşüm için "Ulusal Emisyon Ticaret Sistemi" geliştirilecek

Orta Vadeli Programı kapsamında, Yeşil Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte Yeşil Endüstri Bölgesi Sertifikasyon Sistemi birlikte tamamlanarak, çevreye duyarlı, sürdürülebilir sanayi ve döngüsel ekonomi alanları oluşturulmasına hız verilecek. İşte haberin detayları..

Yeşil Yapı çıkarılmış sermayesini artırıyor!

Yeşil Yapı'nın 500 milyon TL tutarındaki kayıtlı sermaye tavanında olmak koşuluyla, toplam 232 milyon 707 bin 815 TL olan çıkarılmış sermayesinin artırılmasına karar verildi. 

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

LG ‘Yeşil Ürün Sertifikası’na değer görüldü Haberi

LG ‘Yeşil Ürün Sertifikası’na değer görüldü

LG’nin önden yüklemeli çamaşır makineleri beyaz eşya sektöründe bu sertifikayı alan ilk ürünler. Inverter Direct Drive motora sahip önden yüklemeli çamaşır makineleri, geleneksel çamaşır makinelere göre yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sunuyor.

“Çevre dostu ürün standartları her geçen gün artıyor ve tüketiciler artık hangi ürünlerin gerçekten yeşil teknolojilere sahip olduğunu biliyor” diyen LG Ev Gereçleri Bölümü Başkan Yardımcısı Seong-jin Jo, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beyaz eşya alanındaki çabalarımızın Yeşil Ürün Sertifikası ile taçlandırılması bizi son derece memnun etti. Ürünlerimiz kullanıcılara daha yüksek seviyede çamaşır yıkama deneyimi sunarken enerji tasarrufunda önemli bir farklılık yaratıyor. LG olarak gezegenimizin kaynaklarını koruyan, inovatif yeşil teknolojilere odaklanmaya devam edeceğiz.”

Geniş kapsamlı testler sonucunda ürünleri sertifikalandıran...