02 / 05 / 2024

LG ‘Yeşil Ürün Sertifikası’na değer görüldü!

 LG ‘Yeşil Ürün Sertifikası’na değer görüldü!

LG Electronics, önden yüklemeli çamaşır makineleriyle tüketici ürünleri testi konusunda önemli otoritelerden biri olan TÜV Rheinland tarafından ‘Yeşil Ürün Sertifikası’na değer görüldü.



LG’nin önden yüklemeli çamaşır makineleri beyaz eşya sektöründe bu sertifikayı alan ilk ürünler. Inverter Direct Drive motora sahip önden yüklemeli çamaşır makineleri, geleneksel çamaşır makinelere göre yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sunuyor.

“Çevre dostu ürün standartları her geçen gün artıyor ve tüketiciler artık hangi ürünlerin gerçekten yeşil teknolojilere sahip olduğunu biliyor” diyen LG Ev Gereçleri Bölümü Başkan Yardımcısı Seong-jin Jo, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beyaz eşya alanındaki çabalarımızın Yeşil Ürün Sertifikası ile taçlandırılması bizi son derece memnun etti. Ürünlerimiz kullanıcılara daha yüksek seviyede çamaşır yıkama deneyimi sunarken enerji tasarrufunda önemli bir farklılık yaratıyor. LG olarak gezegenimizin kaynaklarını koruyan, inovatif yeşil teknolojilere odaklanmaya devam edeceğiz.”

Geniş kapsamlı testler sonucunda ürünleri sertifikalandıran TÜV Rheinland, sürdürülebilir özelliklere önem veriyor. Ayrıca ürünlerin enerji ve su sarfiyatı ile üretim süreci gibi faktörler sıkı bir incelemeden geçiriliyor.

LG, elde ettiği bu başarı ile bir kez daha çevreyi koruma ve enerji tasarrufu konusunda sürdürdüğü kararlılığı kanıtlamış oldu.


Geri Dön