05 / 05 / 2024

libya ibşaat

libya ibşaat

Libya'da değeri 2.1 milyar doları bulan yüzlerce projeyi üstlenen 220 Türk firması kaderine terk edildi. Firmalar işlerini durdurmalarına rağmen, teminat mektubu komisyonu ödemeye devam ediyor.

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...

İb İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İb İnşaat Restorasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 750 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Borsa tarafından kuruldu.

İbşir Yapı İnşaat Mobilya Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İbşir Yapı İnşaat Mobilya Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de Turan İbşir tarafından kuruldu.

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Ibıs Group İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ibıs Group İnşaat Yatırım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Nazım Aghamalıyev tarafından kuruldu.

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat-Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 9-10 Aralık 2021'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 9-10 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Libya'dan Türk müteahhitlere yeşil ışık!

Libya heyeti Türk iş insanlarını ve şirketlerini yeniden ülkede görmek istediğine dikkat çekerek özellikle inşaat, üstyapı, altyapı ve çöp geri dönüşümü konularıa ilişkin yatırım çağrısı yaptı. 

Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Türk müteahhitlik tarihindeki en önemli projelerden biri Libya’da başkent Tripoli’de yapılacak havalimanıydı. Peki projede neler oldu? Tripoli Uluslararası Havalimanı projesinin inşaatında son durum ne?

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!

Libya Dış Basın İdaresi Genel Müdürü Muhammed Tavil, Libya'da yarım kalan inşaat projelerin Türk şirketlerinin desteği ile tamamlanacağını dile getirdi.

4. Uluslararası Libya Yapı ve İnşaat Fuarı 28 Haziran - 1 Temmuz 2021'de!

4. Uluslararası Libya Yapı ve İnşaat Fuarı 28 Haziran - 1 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Libya'daki inşaat projelerinden 16 milyar dolar gelir hedefleniyor!

Önceki gün  açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini bildirmişti. Açıklama ardından Libya’dan Türk müteahhitlere davetler gelmeye başladı.

libya ibşaat Haberi

libya ibşaat

Arap Baharı, 2010'un sonunda Tunus'taki hayat pahalılığına ilişkin protesto gösterileriyle başlamış, 14 Ocak'ta ülkenin 24 yıllık lideri Zeynel Abidin Bin Ali'nin yurtdışına kaçmasıyla siyasi bir hal almıştı. 


Olaylar kısa sürede Mısır, Libya ve Suriye'ye sıçramıştı. Geçen 3 yıllık sürenin ardından bugün Mısır'la ticari ilişkiler devam ederken, özellikle Libya ve Suriye'de yatırımı olan firmalar hayli zor günler geçiriyor. 

220 firma kan ağlıyor Libya'da değeri 2.1 milyar doları bulan yüzlerce projeyi üstlenen 220 Türk firması kaderine terk edildi. 


Aradan geçen üç yılda hükümetin yanı sıra Türk-Libya îş Konseyi firmaların hak edişlerinin ödenmesi için görüşmelerde bulunmuştu. 

Libya Başbakanı'nın, 2012'de Türk müteahhitlere hak edişlerinin yüzde 50'sinin ödenmesi için talimat verdiği belirtilmiş, buna karşılık bu ödemelerde de sorun yaşanmıştı. 


İnşaatlar yarım kaldı 220 firmadan biri olan Lidya înşaat'ın ortağı...