27 / 04 / 2024

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri ile ilgili konuştu ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ı işaret etti. İşte yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefleri...



Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Doğu Karadeniz'den senenin ilk aylarında yapılan inşaat ve yapı malzemeleri ihracatının yükseliş trendinde olduğuna dikkat çekti. Bölgeden 2024'ün 2 ayında 59 ülkeye inşaat ve yapı malzemesi ihraç edildiğinin altını çizen Kalyoncu, "Söz konusu ihracattan 20 milyon 800 bin 228 dolar gelir elde edildi. İhracatımız 15 milyon 405 bin 659 dolar kazanılan geçetiğimiz senenin aynı dönemine oranla yüzde 35 yükseldi" diye konuştu.

Kalyoncu, inşaat ve yapı malzemelerinin bölgenin önemli sektörlernden olduğunu da vurguladı ve ihracatının her geçtiğimiz sene geliştiğini dile getirdi. 

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

59 ÜLKEYE İHRACAT

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, konuya ilişkin açıklamasında ihracatta ülke çeşitliliğinin arttığının altını çizdi ve Ocak-Şubat döneminde başta komşu ülkeler olacak şekilde 59 ülkeye ihracat yapılmasının önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti. 

Saffet Kalyoncu, ihracatın yüzde 40'a yakınının Gürcistan'a gerçekleştirildiğini belirtti. 

Yapı ve inşaat sektörünün yeni hedefi Türk Cumhuriyetleri!

YAPI VE İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN YENİ HEDEFİ TÜRK CUMHURİYETLERİ

"Sektör ihracatını çok daha üst rakamlara ulaştırmayı hedefliyoruz. DKİB olarak yürüttüğümüz UR-GE projesi kapsamında sektörü hem Avrupa Yeşil Mutabakatı'na uyumlu şekle getirmeyi hem de sektörün ihracat kapasitesini artırmayı planlamaktayız" açıklamasında bulunan DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Kalyoncu, bu çerçevede de gelecek aylarda Türk Cumhuriyetleri yönelik ticaret heyeti programı düzenleyeceklerini dile getirdi. 

Kalyoncu, yaptığı açıklamasında ticaret heyeti programlarıyla ihracatın artacağına inandıklarının da altını çizdi ve Türk Cumhuriyetleri, Irak, Suudi Arabistan, Libya, Rusya Federasyonu ve Gürcistan'ın önemsedikleri ülke pazarları arasında olduğuna vurgu yaptı. 

Bunların yanı sıra, Afganistan'daki yatırımlarına devam eden Türk şirketi 77 İnşaat'ın da Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşmasına imza attığı açıklandı. Yapılan son dakika açıklamasına göre, 77 İnşaat, Kabil'in Naglu bölgesinde 22 megavatlık güneş enerji sistemleri hayata geçirecek. Verilen bilgilere göre, projenin inşasına gelecek aylarda başlanması ve 14 ayda tamamlanıp, faaliyete geçmesi hedefleniyor.

Yüksek faizler ev hayalini de vurdu! Konut kredisinde taksitler asgari ücretin iki katına çıktı!

Asgari ücretli resmi tatilerde çalışırsa ek ödeme alacak! 1 defaya mahsus verilecek olan ikramiye ne kadar? 

Emekli bayram ikramiyesi ödemesi 2024! Emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar? 2024 Emekli bayram ikramiyesi kaç TL?


 


Geri Dön