28 / 04 / 2024

Libya müsiad

Libya müsiad

Ticaret Bakanlığının Libya'da iş yapan Türk şirketlerinin yarım kalan projelerini tamamlayabilmeleri ve yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için yürüttüğü yoğun görüşme trafiği ve varılan mutabakatlar meyvelerini vermeye başladı.

Türk inşaat firmaları Libya'da zarara uğramadı!

MÜSİAD Libya Temsilcisi Murtaza Karanfil, Türk firmaların Libya'da bulunan iç karışıklık nedeniyle inşaat sektörü dışında zarara uğradığını anlattı.

MÜSİAD'ın gündemi kentsel dönüşüm!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MUSİAD), Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonunun Raporu'nu değerlendirdi.

MÜSİAD'a inşaatçı başkan: Mahmut Asmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) yeni genel başkanı Ak Yapı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı oldu.

MÜSİAD, Adana OSB'nin yanında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kuruyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, şehir içindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, altyapı ve donanım olarak daha sağlıklı ortamlarda üretim yapabilmeleri için ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ projesini hayata geçirecek.

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD'dan ortak açıklama: Türkiye’nin önceliği fiyat istikrarı!

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD'dan yapılan ortak açıklamada, “Fiyat istikrarı sağlanmadan ekonomide başlayan canlanma kısa süreli olur” denildi.

Eminevim'den MÜSİAD Expo 2020 Fuarı'na destek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından gerçekleştirilen MÜSİAD EXPO 2020 Fuarı'na Eminevim'den destek geldi.

MÜSİAD’dan 81 ilde Orta Ölçekli Sanayi Sitesi!

MÜSİAD tarafından ilk olarak Tekirdağ'dan başlayarak 81 ile Orta Ölçekli Sanayi Siteleri yapılacak. MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Hedefimiz, milli gelire yılda doğrudan 200 milyar dolar artı katkı sağlamaktır." dedi...

MÜSİAD Bosna Hersek'te şube açtı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin (MÜSİAD) Bosna Hersek Şubesi, başkent Saraybosna'da açıldı...

MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan da Jet Fadıl mağduru!

Caprice Gold ve Caprice Maldivler gayrimenkul projelerinde devre mülk satışı yaptığı kişilerden para topladığı halde projeleri tamamlamadığı nedeniyle yargılanan Fadıl Akgündüz’ün mağdur ettiği kişiler arasında MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan olduğu ortaya çıktı.

MÜSİAD, Diyarbakır'da cami açıyor!

MÜSİAD, Diyarbakır Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda Mehmetçiğin kullanımı için camii hayata geçirdi. Camiinin açılışı 12 Haziran'da gerçekleştirilecek.

MÜSİAD Genel Merkez binası açıldı!

MÜSİAD Genel Merkez Binası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılıymıyla gerçekleşti. MÜSİAD Genel Başkanı, "Güçlenen bir Türkiye’nin maruz kaldığı ekonomi-politik ortam, bizleri yıldırmaz. Aksine daha büyük hamleler ve ilerleme yolunda daha cesur adımlar atmak adına cesaretlendirir ve yüreklendirir" dedi.

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi 4 Mayıs'ta açılıyor!

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 4 Mayıs'ta açılacak. Kurumun yurtdışı teşkilatı MÜSİAD Global ve yurtiçi yapılanması da bundan sonra faaliyetlerine MÜSİAD Yerel olarak devam edecek.

Kar Grup MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı'na katıldı!

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen 'MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı'na Kar Grup da projeleri ile katıldı. Kar Grup, fuarda 'Edonia Garden' projesini ve diğer iştiraklerinin ürünlerini tanıttı.

MÜSİAD Hessen İnşaat ve Emlak Fuarı Almanya'da başladı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Hessen Şubesi tarafından Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen inşaat ve emlak fuarının ikincisi başladı.

Libya müsiad Haberi

Libya müsiad

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Planlama Bakanı Taher Jehaimi önderliğindeki heyetlerin çalışmalarının sonucunda, Türk müteahhitlik firmaları tarafından üstlenilen ve 2011'de meydana gelen olayların ardından yarım kalan müteahhitlik projelerinin yeniden hayata geçirilmesi ve yeni projelere başlanmasının önündeki engellerin kaldırılması için 13 Ağustos tarihinde mutabakat zaptı imzalanmıştı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; Türkiye, Libya'nın yeniden imarına ivme kazandırılması amacıyla Türk firmaları ve Libya işveren kuruluşları tarafından yapılması planlanan görüşmelerin başlamasına imkan sunacak mutabakat zaptıyla ilgili iç onay sürecini tamamladı. Libya tarafının da onay sürecini tamamlamasından sonra yürürlüğe girecek zaptla, Türk firmaları Libyalı işveren idarelerle görüşmeler yapacak. Bu kapsamda Libya'da tamamlanmamış projelerle ilgili iş süreçleri sonuçlandırabilecek ve bunlar ülkenin yeniden imarında önemli bir yere sahip olacak.

Son dönemde Libya ile...